Escenaris de sèrie

Aquests són els llocs de Catalunya on es va rodar la sèrie ‘Els hereus de la terra’

Vacances en escenaris de sèrie

La ficció d’Amazon Prime Video, segona part de ‘La catedral del mar’, mostra molts llocs emblemàtics de Barcelona, Girona i Tarragona

Aquests són els llocs de Catalunya on es va rodar la sèrie ‘Els hereus de la terra’

NETFLIX

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Trobem en les sèries que consumim destinacions llunyanes que ens vindria de gust recórrer, però, de vegades, els tenim molt a prop. En un simple passeig o una petita excursió en cotxe o tren podem visitar-los o revisitar-los reconeixent-hi algunes de les escenes. És el cas de la sèrie d’Amazon Prime Video ‘Els hereus de la terra’, basada en la novel·la homònima d’Ildefonso Falcones i segona part de ‘La catedral del mar’, que se centra en les aventures i (més aviat) dissorts d’Hug Llor (Yon González) i que té a Catalunya el millor dels platós.

Així, la fosca Barcelona tardomedieval del segle XVI en què discorre la història té molts llocs que són fàcilment reconeixibles, perquè formen part de la ciutat actual. Com la basílica de Santa Maria del Mar, al barri del Born, l’exterior del qual apareix en el casament del fill d’Estanyol. Però també llocs del barri Gòtic, com el carrer de la Pietat i la plaça del Rei. El rodatge també ha recalat a altres llocs de la província de Barcelona: Badalona, que ha prestat el monestir de Sant Jeroni de Murtra, que es pot visitar (apunt històric: els Reis Catòlics van rebre allà Cristòfor Colom després del descobriment d’Amèrica); Molins de Rei, on es van reconstruir les Drassanes Reials de Barcelona, i Sant Sadurní d’Anoia, de la qual apareixen les seves famoses vinyes. Tot i que la masia on viu pertany a Vilafranca del Penedès.

La província de Girona també aporta algunes de les seves joies, com el castell de Perelada (seu del fantàstic festival, que es presenta com el monestir on entra a treballar la germana de Llor) i els preciosos pobles medievals de Monells (allà també es van rodar escenes de ‘Ocho apellidos catalanes’) i Peratallada, que semblen ja per si mateixes un decorat de cartró pedra i als quals (aquest és part del seu encant) no es pot accedir amb cotxe. De la capital s’ha utilitzat, per recrear els barris on habitaven els jueus, el famós i tan ben conservat barri del Call.

Notícies relacionades

Els que coneixen Tarragona, trobaran altres escenaris clau per a la història, com el monestir de les Santes Creus (pel claustre del qual passeja la germana de Llor ja monja), la part més medieval de Tortosa i la platja la Tamarita d’Altafulla, perfecta per a la història amb el seu castell medieval gairebé tocant a la sorra, on Arnau Estanyol, protagonista de ‘La catedral del mar’, acomiadava el seu fill, que es feia a la mar a la recerca de riqueses. Emblemàtica escena que apareix al principi de la sèrie. Tot i que la platja es pot veure moltes vegades més.

I aquests són només alguns dels llocs, perquè n’apareixen molts més. Vegeu la sèrie i jugueu a trobar tots aquells que per falta d’espai ens hem hagut de deixar.