Univers en expansió

Totes les sèries de ‘Joc de trons’ en preparació

  • ‘La Casa del Dragón’ podria ser només el principi d’una vasta col·lecció de sèries entorn de l’univers de Martin. N’hi ha quatre d’imatge real i tres d’animació en desenvolupament

Totes les sèries de ‘Joc de trons’ en preparació

Helen Sloan / HBO

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

George R. R. Martin va confessar a James Hibberd de ‘The Hollywood Reporter’ que el seu somni és que les sèries de ‘Joc de trons’ acabin sent tan nombroses i diverses com les de l’Univers Cinematogràfic de Marvel. «Aviat s’acabaran les maneres d’explicar la competició pel Tron de Ferro», sentenciava. 

Segons vam saber més endavant, Hibberd va intentar que Martin confessés alguna cosa sobre una misteriosa seqüela, però va fracassar en l’intent. Cap problema: altres fonts li van permetre revelar en primícia, a mitjans de juny, el projecte ‘Snow’, un ‘spin-off’ sobre Jon Neu ideat pel propi actor, Kit Harington, que pel que sembla ja està recuperat de les seqüeles psicològiques que li va deixar el rodatge de ‘Joc de trons’. Ell mateix ha donat forma a l’equip de guionistes i ‘showrunners’, gent (no sabem noms) probablement valenta: hauran de treballar sense base literària.

En un dels seus (massa de nombrosos) descansos de l’escriptura de ‘Vents d’hivern’, sisè llibre de la saga de ‘Joc de trons’, l’autor va publicar una entrada de blog en la qual confirmava les notícies sobre ‘Snow’ i, de passada, aprofitava per recordar que hi ha tres sèries més d’imatge real en desenvolupament, totes en fase de guió. 

Anunciada per primera vegada el març del 2021, ‘10.000 ships’ es desenvoluparia mil anys abans dels esdeveniments de ‘Cançó de gel i foc’ i se centraria en l’èxode dels rhoynar després de la seva derrota en mans dels valyris. Lidera l’expedició una llegendària princesa guerrera, Nymèria, de la qual Arya va manllevar el nom per al seu llop huarg. Als comandaments de la sèrie trobem Amanda Segel, productora i guionista de ‘Person of interest’, ‘La niebla’ i ‘Helstrom’, entre d’altres.

‘Sea Snake’, abans coneguda com ‘9 voyages’, podria ser catalogada com la preqüela d’una preqüela: explica les aventures de joventut de Corlys Velaryon, ‘la Serpiente Marina’, un aventurer nàutic que veurem en la seva època madura a ‘La Casa del Dragón’. Aquesta vegada no estaria interpretat per Steve Toussaint, sinó, com va fer broma aquest actor en ‘Entertainment Weekly’, per «un home més jove i guapo». Bruno Heller (cocreador de ‘Roma’) planeja relatar els nou emblemàtics viatges que van donar riquesa a la Casa Velaryon. 

Des de gener de 2021 estem sentint a parlar de la sèrie basada en els contes curts de Dunk i Egg, per a la qual s’estudien els títols ‘El caballero errante’ i ‘El caballero de los Siete Reinos’. Steve Conrad (creador de la sèrie de culte ‘Patriota’) porta les regnes d’aquesta adaptació de les aventures del cavaller errant Ser Duncan l’Alt i el seu jove escuder Egg, futur Aegon l’Improbable. La primera temporada adaptaria fidelment ‘El caballero errante’, primera novel·la curta de la saga, l’acció del qual es desenvolupa gairebé un segle abans de ‘Joc de trons’.

Notícies relacionades

A aquests títols els hem de sumar tres projectes animats, el més comentat dels quals és ‘The Golden Empire’, que va sobre l’Imperi Daurat de la regió de Yi Ti, situada a l’est d’Essos. Martin ha lloat amb fervor l’art conceptual al qual ha tingut accés. Dels altres dos res se sap, ni títols ni arguments. 

Com reconeixia Martin en el seu blog, la possibilitat que totes aquestes sèries s’acabin estrenant és remota. «Bé, m’encantaria, però no és habitual». Durant les seves primeres aventures en televisió, entre finals dels vuitanta i mitjans dels noranta, alguns dels seus guions de pilot no van ser produïts. O es van quedar en pel·lícules directes a vídeo: visitin eBay per localitzar el VHS de ‘Nueva dimensión’.