Ciutats de sèrie

Aquests són els llocs de Jerez de la Frontera on s’ha rodat la sèrie ‘La templanza’, d’Amazon Prime

El centre es va paralitzar per recrear la ciutat del segle XIX que explicava María Dueñas a la seva novel·la homònima

Cadis també apareix en algunes de les escenes de la ficció que protagonitzen Leonor Watling i Rafael Novoa

Aquests són els llocs de Jerez de la Frontera on s’ha rodat la sèrie ‘La templanza’, d’Amazon Prime

Amazon Prime

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jerez de la Frontera ha sigut sempre la ciutat dels cellers, la del famós vi que porta el seu nom, però ara és també la de ‘La templanza’, la sèrie d’Amazon Prime Video que ha adaptat la novel·la homònima de María Dueñas. Jerez és i serà de ‘La templanza’, però, sobretot ho ha sigut durant uns mesos del 2019, quan la població gaditana es va paralitzar per acollir el rodatge. 

Els seus veïns van aguantar amb paciència que es tapessin les façanes de les botigues, es cobrís l’asfalt amb terra, s’ocultés la línia elèctrica i s’hi fessin tota mena d’intervencions per recuperar la ciutat del segle XIX, el de la seva edat d’or pel seu floriment econòmic, que és quan discorre la història dels protagonistes, una dona i un home (a qui donen vida Leonor Watling i Rafael Novoa), les vides dels quals s’aniran explicant paral·lelament fins que es troben. I s’enamoren.

De Jerez també s’enamorarà el visitant que en vulgui ara recórrer els carrers, ja que veurà que no difereixen gaire del que es veu a la sèrie. Així, reconeixerà les places de l’Asunción, de Rafael Rivero i la de l’Arroyo; la Catedral de Jerez; l’església de San Marcos, i els exteriors de l’Alcàsser. La casa dels Montalvo és el palau del comte dels Andes (conegut també com el del virrei de La Serna), l’interior del qual es pot visitar. Algunes sales on passa l’acció pertanyen, així mateix, a un dels edificis de la Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre, on es pot assistir a un espectacle de cavalls. 

Notícies relacionades

Tractant-se de la història d’una família que es dedica al negoci del vi, no hi podien faltar els cellers. De les de Lustau n’apareixen a la sèrie les barriques i les naus, i de les del Tío Pepe, al ser una petita ciutat museïtzada, se’n van aprofitar els petits carrers, en què es va recrear, fins i tot, un petit mercat. Totes dues es poden visitar (i ‘degustar’). Els camps de vinyes són els d’El Corregidor, al Pago de Carrascal, on encara es recol·lectar a mà. 

Els protagonistes de la ficció viatgen a altres mons, com Mèxic i Cuba, a la recerca de fortuna. El visitant de Jerez, en canvi, només ha de desplaçar-se 33 quilòmetres per carretera per arribar a aquesta Havana a què s’assembla Cadis, pel seu aire colonial (circumstància que ja va aprofitar ‘Mor un altre dia’ de la saga de James Bond), on el preciós passeig de l’Alameda de Apodaca que té apareix com el famós Malecón de l’Havana. Un viatge en l’espai, i en el temps, de bracet de ‘La templanza’, que resulta d’allò més suggerent