Guia de visionament

Les sèries clau per a la setmana de l’11 de juliol

  • L’esperat retorn d’‘Atlanta’ i la nova creació del geni de la comèdia Nathan Fielder, entre les estrenes més destacades

Les sèries clau per a la setmana de l’11 de juliol

Apple TV+

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de recuperar alguna de les nostres apostes per als Emmy, aquesta setmana hi ha importants cites amb dos veritables renovadors de la comèdia actual: Donald Glover (‘Atlanta’) i Nathan Fielder (‘Los ensayos’). Aquí, les nostres propostes al complet.

1. ‘Cómo cambiar tu mente’: la nova ciència de la psicodèlia

1. ‘

El periodista Michael Pollan, expert en les drogues al·lucinògenes i el seu ús en medicina, lidera una adaptació documental del seu propi ‘best-seller’ divulgatiu del 2018. Cada episodi aborda la història d’un psicodèlic (LSD, psilocibina, èxtasi i mescalina) i informa sobre la seva capacitat per tractar trastorns psicològics i neurològics. En la direcció trobem Alison Ellwood (’The Go-Go’s: Pioneras del pop’) i Lucy Walker (‘Waste Land’). Netflix, dimarts, dia 12.

2. ‘Atlanta (temporada 3)’: retrobament amb Earn, Paper Boy i els altres

2. ‘Atlanta (temporada 3)’: retrobament amb Earn, Paper Boy i els altres

Després d’una espera de més de quatre anys, per fi podem veure els nous episodis de la sèrie trencamotllos de Donald Glover, una comèdia inventiva sobre l’experiència negra. La carrera de Paper Boy (Brian Tyree Henry) i, per tant, del seu cosí-mànager Earn (Glover), passa per un bon moment quan ens hi retrobem: el raper ha tornat a Europa com a cap de cartell. Per desgràcia, aquesta nova temporada no ha sigut rebuda amb el mateix entusiasme que les altres. Disney+, dimecres, dia 13.

 

3. ‘The beast must die’: un altre accident sense empremta

‘The beast must die’: un altre accident sense empremta

El poeta Cecil Day-Lewis (pare de Daniel) va publicar el 1938, amb el pseudònim alimentari de Nicholas Blake, ‘La bestia debe morir’, un ‘thriller’ sobre un novel·lista de misteri decidit a trobar el culpable de l’atropellament mortal del seu fill. Després de la pel·lícula argentina de 1952 i la francoitaliana de 1969 (de Claude Chabrol), arriba ara aquesta minisèrie britànica amb Cash Jumbo (Lucca a ‘The good wife’) com a mare justiciera i Jared Harris com a principal sospitós. AMC+, des de dijous, dia 14. 

4. ‘Los ensayos’: Nathan et prepara per a la vida

Del còmic i visionari de la incomoditat Nathan Fielder només es pot esperar l’inesperat. En la seva sèrie ‘Nathan for you’, una mena de paròdia recargolada de ‘realities’ tipus ‘Reforma sorpresa’ o ‘MTV Tuning’, ajudava (o una cosa així) petits negocis a sortir d’una mala ratxa amb el seu especial enginy. En l’esperadíssima ‘Los ensayos’, ajuda la gent a preparar-se per a moments de la seva vida a través de laborioses escenificacions. Sona a clàssic instantani. HBO Max, des de dissabte, dia 16. 

5. ‘Urgencias’: quan un fenomen era realment un fenomen

Notícies relacionades

5. ‘Urgencias’: quan un fenomen era realment un fenomen

Ara sona gairebé fictici o reservat als grans esdeveniments esportius, però hi va haver un temps que una sèrie reunia més de 30 milions d’espectadors, setmana rere setmana, només als Estats Units. Parlem del fenomen ‘Urgencias’ i la seva època d’esplendor a mitjans dels noranta, quan els dijous eren seus (i de ‘Friends’ i ‘Seinfeld’, sempre a l’NBC). Ara per fi podem recuperar íntegrament aquest merescut èxit: les quinze temporades (i en HD). HBO Max, diumenge, dia 17.