Tensió i claustrofòbia

Nou sèries i pel·lícules de Netflix en les quals l’espai tancat és el gran protagonista

Totes les històries barregen incertesa, angoixa i suspens i estan ambientades, majoritàriament, en una sola localització

Nou sèries i pel·lícules de Netflix en les quals l’espai tancat és el gran protagonista

MELINDA SUE GORDON / NETFLIX

5
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si ets fan de les històries en les quals els espais tancats són veritables protagonistes de la narració i t’agrada experimentar la tensió i el desconcert que hi solen viure els personatges protagonistes, et proposem nou títols disponibles a Netflix. Ja sigui en una presó incomunicada o en una càpsula criogènica futurista, totes aquestes històries tenen en comú que estan ambientades, majoritàriament, en una sola localització i barregen incertesa, angoixa i suspens.

LA NOCHE MÁS LARGA

Transcorre la Nit de Nadal, quan un grup d’homes armats envolta la presó de Monte Baruca i la incomunica de l’exterior. El seu objectiu: capturar Simón Lago (Luis Callejo), un perillós assassí en sèrie. Si els guàrdies l’hi entreguen, l’assalt acabarà en qüestió de minuts. Però Hugo (Alberto Ammann), l’alcaid de la presó, es nega a obeir-los i es prepara per resistir l’atac. En aquesta sèrie espanyola, creada per Xosé Morais i Víctor Sierra, sentiràs l’adrenalina i la tensió dels seus protagonistes, i viuràs en primera persona la seva lluita per sobreviure a un assalt que amaga molts misteris sense resoldre. 

EL JUEGO DEL CALAMAR

Macabra, única i plena de sorpreses, la història transcorre en un espai tancat amb una sèrie de normes molt estrictes. Diverses persones amb situacions personals complicades reben una misteriosa invitació per participar en un joc. 456 concursants de tota classe i condició acaben tancats en un lloc secret on han de competir en diversos jocs per guanyar 45.600 milions de wons. El problema és que aquests jocs, aparentment infantils, es transformaran ràpidament en una competició mortal de supervivència en la qual només hi pot haver un únic guanyador. Un fenomen global nascut a Corea del Sud. ¿Qui s’alçarà amb la victòria i quin és l’objectiu final del joc?

OXÍGENO

‘Thriller’ francès dirigit per Alexandre Aja que explica la història de Liz (interpretada per Mélanie Laurent), una jove que es desperta en una càpsula criogènica i no recorda qui és ni com va acabar allà. A mesura que es va quedant sense oxigen, haurà de recuperar la memòria urgentment per aconseguir escapar-se d’aquest malson. No apta per a claustrofòbics, aquesta pel·lícula et porta a sentir la tensió de Liz durant cada segon i a viure un intens compte enrere per deixar-te sense respiració. 

EL HOYO

En un futur distòpic, els presoners amuntegats en cel·les apilades verticalment observen, famolencs, com el menjar descendeix en una plataforma. Als nivells superiors poden alimentar-se, però als més baixos només hi ha lloc per a la fam i el rancor. Guanyadora de multitud de premis, aquesta pel·lícula protagonitzada per Iván Massagué va ser un gran èxit internacional gràcies al seu argument enigmàtic i ple de possibles lectures. Una pertorbadora al·legoria social que et farà reflexionar i tensionar a parts iguals.

BAJOCERO

Hivern. Nit tancada. Temperatures sota zero. En una carretera despoblada, un furgó de trasllat de presos és brutalment assaltat. Martín (Javier Gutiérrez), el policia que el condueix, aconsegueix sobreviure i atrinxerar-se dins del cubicle. A l’interior, els presos busquen la manera d’acabar amb ell i poder escapar. A l’exterior, algú sotja. Vol emportar-se un dels reclusos i no pararà fins que l’hi entreguin. Aquesta pel·lícula espanyola, que transcorre en gran part dins del furgó policial, et deixarà sense alè gràcies a la creixent tensió entre els personatges protagonistes, i a un final ple de sorpreses.

LA MUJER EN LA VENTANA

Anna Fox (Amy Adams), una psicòloga amb agorafòbia, viu tancada al seu pis de Nova York. Quan una família aparentment modèlica s’instal·la a la casa de davant, comença a espiar-los per la finestra. La seva vida dona un tomb quan, per casualitat, es converteix en testimoni d’un crim brutal. En aquest ‘thriller’ psicològic de suspens, basat en el ‘bestseller’ adaptat per Tracy Letts, molts secrets surten a la llum i ningú és qui sembla ser, ni dins ni fora de l’apartament d’Anna.

7 AÑOS

Si has jugat alguna vegada amb els teus amics a elegir entre dues opcions i t’encanta posar-los en un compromís amb eleccions complicades, cap serà tan difícil com la que han de prendre els protagonistes de ‘7 años’, tancats en una habitació durant tota una nit. La pel·lícula narra la història de quatre amics i, alhora, socis fundadors d’una empresa, que en una nit es veuen forçats a trobar una solució que salvi la seva companyia i a ells mateixos. S’enfronten a una elecció complicadíssima: qui estarà disposat a sacrificar la seva llibertat per salvar la resta de la ruïna personal i econòmica. Una carrera contrarellotge en un espai tancat, que posarà a prova la seva amistat i el seu seny. ¿Qui assumirà la responsabilitat? Dirigida pel guanyador d’un Goya, Roger Gual, aquesta història plena de tensió i traïció compta amb un repartiment encapçalat per Paco León, Àlex Brendemühl i Juana Acosta.

INFIERNO AZUL

Aquesta opció és especial per transcórrer en un espai aparentment obert, però que pot arribar a ser el més claustrofòbic de tots. Després de patir la mossegada d’un gran tauró blanc, una jove surfista (Blake Lively) queda atrapada en una roca pròxima a la vora i s’ha de burlar del predador que la sotja. Infierno azul ens demostra que fins i tot els espais oberts poden generar sensacions d’angoixa i tancada. Una barreja de terror i ‘thriller’ dirigida per l’espanyol Jaume Collet-Serra. 

NO RESPIRES

Uns joves lladres creuen haver trobat l’oportunitat de cometre el robatori perfecte. El seu objectiu serà un home cec i solitari, posseïdor de milers de dòlars ocults. Però tan aviat com entren a casa seva seran conscients del seu error, ja que es trobaran atrapats i lluitant per sobreviure contra un psicòpata. ¿Havies pensat alguna vegada que podries posar-te del costat dels lladres que anaven a atacar un home aparentment indefens? ‘Thriller’ en el qual els protagonistes hauran d’intentar escapar amb vida de quatre parets plenes de secrets foscos.