Ciutats de sèrie

Aquests són els llocs de Bilbao on s’ha rodat la sèrie ‘Intimidad’ de Netflix

Els seguidors d’un dels grans èxits de la plataforma poden fer turisme per les zones del rodatge

Aquests són els llocs de Bilbao on s’ha rodat la sèrie ‘Intimidad’ de Netflix
2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La història que explica la sèrie de Netflix ‘Intimidad’ és la de dues dones que veuen violada la seva al fer-se públiques imatges d’índole sexual (per separat) que dinamitaran la seva vida. La primera veu en perill la seva candidatura a l’alcaldia; la segona sent una pressió tan gran que se suïcida (no és un espòiler, és el punt de partida). Però el que més s’exhibeix, en aquest cas per bé, és un Bilbao que va deixar de ser una diminuta ciutat industrial sepultada per una capa grisa de pols per convertir-se en una urbs moderna i cosmopolita, plena d’estructures acolorides, que atrau cada cop més turistes.

Una transformació que té com a màxim exponent (i motor) el Museu Guggenheim (aquest any és el 25è aniversari de la seva miraculosa arribada, que va suposar un revulsiu per a la vida cultural i econòmica de la capital biscaïna i el seu entorn), amb una bellíssima silueta platejada a la vora de la ria que ja és tota una icona (i amb ell, l’aranya metàl·lica Mama i el gos de flors Puppy). Però que també, a menor escala, representa el parc d’Etxebarria, una extensa zona verda al barri de Begoña (al peu de la muntanya Artxanda i on es puja amb ascensor), que fa molts anys allotjava una tan pròspera com contaminant indústria metal·lúrgica.

Notícies relacionades

També treu el nas Bilbao per la balconada del seu ajuntament, on en la ficció sol sortir a respirar (i agafar impuls) l’alcaldessa. Des d’aquí s’aprecia l’escultura Variant Ovoide, tot un símbol de la ciutat, i el pont de l’Ajuntament sobre la ria. Una mica més enllà, el pont de l’Arenal, que uneix una part del centre amb el Casco Viejo, on hi ha els típics bars de pinxos (tapes) d’ineludible visita. No podia faltar en aquesta postal de Bilbao l’Azkuna Zentroa (abans Alhóndiga), un antic magatzem de vi reconvertit en centre cultural, que allotja unes columnes de diversos estils arquitectònics que criden l’atenció i val la pena contemplar. 

Tanmateix, no tot és ciment. La ficció respira en pobles pròxims (allà tot és pròxim) com Portugalete i el seu pont penjant (imprescindible el viatge de riba a riba), Plencia, Gorliz... El mar té un gran protagonisme en la trama i les platges que apareixen són les de Laga i Sopelana, grans extensions de sorra i mar brau on el banyista s’acomiada de la seva família a l’entrar a l’aigua, no perquè s’hagi d’ofegar, sinó per l’enorme distància que hi ha entre aquesta i la seva tovallola. Bilbao, tan petit, tan gran...