Un mes carregat de fantasia

Les cinc sèries que no et pots perdre aquest agost

Entre les estrenes destaquen ‘La Casa del Dragón’ a HBO Max, ‘Sandman’ a Netflix i ‘Andor’ a Disney+

Les cinc sèries que no et pots perdre aquest agost
11
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’una llarga espera, l’univers de ‘Joc de trons’ reviurà aquest agost del 2022 de la mà de ‘La Casa del Dragón’ (‘House of the Dragon’), la gran sèrie de la temporada d’HBO Max. Més universos fantàstics (però sense dracs, les ‘mascotes’ dels Targaryen) els proposen títols destacats del mes com ‘Alma’ i ‘Sandman’ (Netflix), i ‘Andor’ i ‘She-Hulk: abogada Hulka’ (Disney+).

SANDMAN

Dia 5. Netflix

Adaptació dels còmics gòtics de Neil Gaiman, un expert a transitar mons fantàstics (’Coraline’, ‘American Gods’, ‘Good Omens’...) que ha trigat dècades a acceptar que una de les seves històries més populars arribés a la pantalla. Morfeu, el rei dels somnis (Tom Sturridge), aconsegueix alliberar-se del segrest del que ha sigut víctima durant més d’un segle i intenta reparar les faltes i errors que ha provocat la seva llarga absència a través d’un viatge per diferents eres i mons. David Thewlis (‘Harry Potter’), Boyd Holbrook, Patton Oswalt, John Cameron Mitchell, Jenna Coleman, Joely Richardson i dos actors de ‘Joc de trons’ com Gwendoline Christie i Charles Dance formen part de l’elenc.

SHE-HULK: ABOGADA HULKA

Dia 17. Disney+

L’UCM (Univers Cinematogràfic de Marvel) continua donant noves sèries, com aquesta barreja de comèdia i superherois protagonitzada per Tatiana Maslany. Dona vida a Jennifer Walters, una eficaç advocada cosina de Bruce Banner (Mark Ruffalo), l’home que es transforma en l’increïble Hulk. A causa d’una lesió, aquest li ha de fer una transfusió de sang, i li traspassa els seus poders i la converteix en la Massa en versió femenina. Després que el Bruce li faci de mentor per adaptar-se a la seva nova vida, la fitxen per a un bufet especialitzat en casos d’humans excèntrics amb superpoders.

ALMA

Dia 19. Netflix

Sergio G. Sánchez, director d’‘El secreto de Marrowbone’ i guionista de ‘L’orfenat’ i ‘Lo imposible’, explora el costat més místic de la seva Astúries natal en aquesta sèrie de caràcter sobrenatural i misteri amb un elenc jove al capdavant (Mireia Oriol, Álex Villazán, Pol Monen, Milena Smit....). Després de sobreviure a un accident d’autobús en què moren gairebé tots els seus companys de classe, l’Alma es desperta en un hospital sense recordar res de l’incident ni del seu passat. A poc a poc anirà lligant les peces del trencaclosques, tot i que unes estranyes visions li posaran les coses difícils al principi.

LA CASA DEL DRAGÓN

Dia 22. HBO Max

La casa Targaryen, aquesta saga de reis de cabells daurats que tenia dracs com a ‘mascotes’ i que tanta salsa va posar a ‘Joc de trons’ gràcies a la Daenerys, reviu en aquesta preqüela de l’exitosa sèrie basada en els llibres de George R. R. Martin. Inspirada en la novel·la ‘Foc i sang’ del mateix autor, està ambientada 200 anys enrere, amb Viserys Targaryen (Paddy Considine), un home càlid i decent, elegit per succeir el Vell Rei. Però alguns consideren que li falta l’empenta de què sí que fa gal·la el seu germà, Daemon Targaryen (Matt Smith), o la seva filla, la princesa Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy), que podrien ser els pròxims que es disputin el cobejat Tron de Ferro. La primera temporada tindrà 10 episodis, amb el mateix R. R. Martin com a productor executiu i Ryan CondalMiguel Sapochnik (que va dirigir alguns dels capítols més èpics de ‘Joc de trons’) com a ‘showrunners’.

ANDOR

Dia 31. Disney+

L’univers ‘Star Wars’ sembla no tenir final. Després de ‘The Mandalorian’, ‘El libro de Boba Fett’ i ‘Obi Wan Kenobi’, és l’hora que Cassian Andor, un dels personatges més atractius de ‘Rogue One’, compti amb sèrie pròpia. Tony Gilroy, guionista de ‘Rogue One’ yde la saga Bourne, exerceix de ‘showrunner’ de les aventures de l’espia rebel interpretat pel mexicà Diego Luna durant els seus anys de formació en la Rebel·lió, i segueix les seves missions secretes contra l’Imperi.

ALTRES ESTRENES I RETORNS

INDUSTRY. Dia 2. HBO Max. Temporada 2. El Harper, la Yasmin i el Robert, els joves banquers, han d’impulsar nous negocis i renovar aliances dins i fora de l’oficina de l’important banc internacional en què s’ambienta la sèrie.

LOS EMIGRANTES. Dia 2. Filmin. Minisèrie de tres episodis que adapta la novel·la homònima de Vilhelm Moberg i relata l’odissea d’una família sueca que, a mitjans del segle XIX, emigra als Estats Units perseguint un somni de prosperitat.

WU-TANG: AN AMERICAN SAGA. Dia 3. Disney+ Temporada 2

KAKEGURUI TWIN. Dia 4. Netflix. Adaptació d’un popular ‘anime’. Mary Saotome, una noia de classe mitjana amb bon expedient, entra a l’Acadèmia Privada Hyakkao, on estudien moltes joves de l’elit política i financera. El que no sap és que el centre té un sistema jeràrquic molt estricte basat en el joc. Aquí els èxits acadèmics o esportius no valen res: el que importa és l’habilitat en els jocs d’atzar.

HERMANOS ROBOTS SUPERGIGANTES. Dia 4. Netflix. Shiny i Thunder, els germans robots, i la seva eixerida inventora han de defensar la Terra d’uns monstres espacials.

LA PROFESORA. Dia 9. Filmin. La història d’una professora d’institut que és acusada per un dels seus alumnes d’haver mantingut relacions sexuals amb ell. La mestra no recorda res d’aquella nit, cosa que no farà més que retorçar les coses.

SCHOOL TALES. LA SERIE. Dia 10. Netflix. Antologia d’històries de fantasmes dirigides per veterans cineastes de films de terror tailandesos.

LOCKE & KEY. Dia 10. Netflix. Temporada 3 (última). Carlton Cuse (‘Perdidos’, ‘Bates Motel’) i Meredith Averill (’La maldición de Hill House’) continuen traient partit dels còmics supervendes de Joe Hill (el fill de Stephen King) i Gabriel Rodríguez publicats per IDW Entertainment, que entremesclen fantasia, aventures i terror. Mentre la família Locke descobreix més màgia a la sempre intrigant mansió Key House, una nova amenaça plana sobre la ciutat de Matheson i té plans propis per a les sorprenents claus.

YO SOY GROOT. Dia 10. Disney+ ‘Spin-off’ de dibuixos animats de l’arbret de ‘Guardians de la galàxia’, a qui posa veu (en la seva versió original) Vin Diesel.

MOONHAVEN. Dia 11. AMC+. Dominic Monaghan, Emma McDonald i Joe Manganiello protagonitzen aquest ‘thriller’ de suspens ambientat en una comunitat utòpica construïda a la Lluna.

PARA SIEMPRE. Dia 11. Sundance TV. Sèrie italiana sobre la separació de l’Anna (Greta Scarano) i l’Enrico (Simone Liberati). La seva llar s’ha convertit en una presó, i la seva ruptura, lluny de ser pacífica, genera una guerra destructiva on la custòdia del seu fill Pietro es converteix en la batalla principal.

ALL YOU NEED. Dia 12. Filmin. Ambientada a Berlín en l’era Grindr, tracta sobre quatre homes homosexuals i els seus desafiaments en la vida i en l’amor.

YO NUNCA. Dia 12. Netflix. Temporada 3. L’adolescent nord-americana d’origen indi Devi (Maitreyi Ramakrishnan) continua lidiant amb les pressions quotidianes de l’institut i els drames domèstics mentre es veu immersa en noves relacions sentimentals. Mindy Kaling n’és la creadora i productora executiva, amb Lang Fisher com a ‘showrunner’.

UNA FAMILIA MODÉLICA. Dia 12. Netflix. ‘Thriller’ policíac protagonitzat per Don-ha, un paio normal i corrent amb una família que té problemes econòmics i un matrimoni que està al caire del divorci. Però quan descobreix un munt de diners relacionats amb un assassinat, acaba veient-se implicat en una organització criminal.

A LEAGUE OF THEIR OWN. Dia 12. Amazon Prime Video. ‘Remake’ de la pel·lícula ‘Ellas dan el golpe’, sobre una generació de dones que somiaven jugar al beisbol professional.

DESPUÉS DEL HURACÁN. Dia 12. Apple+. Minisèrie de vuit episodis basada en fets reals, que adaptada el llibre de la periodista guanyadora del premi Pulitzer Sheri Fink. Narra l’impacte de l’huracà Katrina i les seves seqüeles en un hospital de la zona afectada. Quan van pujar les aigües, es va tallar l’electricitat i la calor es va disparar, els exhaustos treballadors d’un hospital de Nova Orleans es van veure obligats a prendre decisions que després els perseguirien durant molts anys.

POWER BOOK III: RAISING KANAN. Dia 14. Starzplay. Ambientada en els primers anys de la dècada dels 90, la tercera sèrie de l’Univers ‘Power’ explica l’origen del personatge de Kanan Stark i la seva entrada al món criminal a través de la seva mare, que dirigeix despietadament l’imperi de la droga de la família. 

TRACES. Dia 16. Filmin. Temporada 2. Una sèrie d’atemptats mortals porten de corcoll l’Institut Escocès de Ciències Forenses i Anatomia, mentre l’Emma i el Daniel busquen donar forma a la seva relació.

DONDE HUBO FUEGO. Dia 17. Netflix. Telenovel·la mexicana a càrrec de l’autor de l’exitosa ‘¿Quién mató a Sara?’ Poncho s’infiltra en un parc de bombers vinculat a la mort del seu germà per continuar investigant. Allà troba amor, família..., i un assassí en sèrie.

NADA SOSPECHOSOS. Dia 17. Netflix. Estafades pel mateix donjoan, tres dones i els seus familiars arriben a la seva mansió a la recerca de respostes, però acaben convertint-se en sospitosos quan apareix mort.

TEKKEN: EL LINAJE. Dia 18. Netflix. sèrie d’animació basada en l’exitós joc de lluita en 3D desenvolupat per Bandai Namco.

THE CUPHEAD SHOW! Dia 19. Netflix. Temporada 2

HERMANAS HASTA LA MUERTE. Dia 19. Apple+. Comèdia negra i de suspens de la creadora Sharon Horgan (‘Catastrophe’, ‘Shining Vale’). Ambientada a la costa d’Irlanda, segueix les vides de les germanes Garvey, unides per la mort prematura dels seus pares i la promesa de protegir-se sempre unes a les altres.

LAS CHICAS DE SURFSIDE. Dia 19. Apple+. Basada en la sèrie de novel·les gràfiques homònimes de l’autora Kim Dwinell, segueix les millors amigues Sam i Jade, que resolen misteris sobrenaturals a la seva tranquil·la ciutat costanera de Califòrnia.

KLEO. Dia 19. Netflix. L’any 1987, poc després de liquidar un empresari a Berlín Occidental en nom d’un comando secret de la Stasi, la Kleo, una espia d’alt nivell d’Alemanya Oriental, és arrestada i fins i tot traïda pel seu propi avi. Després de passar dos anys a la presó, és alliberada quan de sobte cau el Mur de Berlín. Però de seguida comprèn que la conspiració en contra seu és molt més complexa del que creia, i que una sinistra maleta vermella és la clau de l’assumpte. Llavors la Kleo s’embarca en una espiral de venjança que la porta en el cas de la seva vida per l’anàrquic Berlín, clubs improvisats de música electrònica i finques mallorquines fins al desert xilè d’Atacama, amb l’Sven, un policia de Berlín Occidental, seguint-la de prop.

DUALIDAD. Dia 19. Netflix. Les bessones idèntiques Leni i Gina s’han intercanviat els papers en secret durant anys. Però quan una desapareix, les seves vides comencen enfonsar-se.

INTUICIÓN CRIMINAL. Dia 22. AXN. Temporada 7

PERNI. Dia 23. Filmin. Temporada 2. Una treballadora social ha de lidiar amb diversos problemes personals: la seva germana ha mort i el seu nebot viu ara amb ella; el seu pare acaba de sortir de l’armari; el seu ex és un impresentable, i ella fa cinc anys que no té sexe.

CHAD AND JT GO DEEP. Dia 23. Netflix. Stoke Lords, Chad Kroeger i JT Parr treuen el seu activisme als carrers del sud de Califòrnia per conscienciar el públic de diversos afers importants. Però una ficada de pota fa que els marginin, i llavors recorren al seu activisme per congraciar-se amb el món cultural i recuperar la seva confiança. Amb John Parr i Tom Allen.

MO. Dia 24. Netflix. Comèdia creada i produïda pels humoristes Mo Amer (‘Mo Amer: The Vagabond’, ‘Black Adam’) i Ramy Youssef (‘Ramy’, ‘Mr. Robot’). Mo Najjar és un refugiat palestí a un pas de l’asil en l’ardu camí cap a la nacionalitat nord-americana. Viu a cavall de dues cultures, tres idiomes i un munt de bestieses, i fuig a Houston (Texas) amb la seva família, formada per la seva forta i espiritual mare, la seva germana i el seu germà gran. Mo posa al mal temps, bona cara i aprèn a adaptar-se al seu nou món, però tot progrés en la vida s’acompanya de molts contratemps.

OLLIE ESTÁ PERDIDO. Dia 24. Netflix. Minisèrie infantil basada en ‘L’odissea de l’Ollie’, obra de l’aclamat escriptor i il·lustrador William Joyce. Una joguina recorre el camp a la recerca del nen que la va perdre.

FATAL INJECTIONS. Dia 25. AMC+. Sèrie danesa sobre la relació estancada d’una parella fins que apareix en les seves vides una noruega preciosa.

RILAKKUMA VA AL PARQUE TEMÁTICO. Dia 25. Netflix. Sèrie d’animació. Una sèrie de successos i trobades tenen lloc quan Rilakkuma, Korilakkuma, Kiiroitori i Kaoru juguen a un parc d’atraccions que tancarà.

SEE. Dia 26. Apple+. Temporada 3 (última). Ha passat gairebé un any des que Baba Voss (Jason Momoa) va derrotar el seu germà i nèmesi Edo i es va acomiadar de la seva família per viure al bosc. Però quan un científic trivantià desenvolupa una nova i devastadora forma d’armament vident que amenaça el futur de la humanitat, Baba torna a Paya per protegir la seva tribu una vegada més.

Notícies relacionades

CITY ON A HILL. Dia 30. Movistar Plus+. Temporada 3. Després de deixar l’FBI i llançar la seva placa al port de Boston, Jackie Rohr (Kevin Bacon) aconsegueix una nova i prestigiosa feina com a encarregat de la seguretat d’una família adinerada. Tot va bé fins que els secrets comencen a destapar-se.

SANDITON. Dia 31. Filmin. Temporada 2