Totes les estrenes i tornades

Les 13 sèries de les plataformes que no et pots perdre al juny

El mes ve marcat per títols com ‘Peaky Blinders’, ‘Intimidad’, ‘Ms Marvel, ‘Sin límites’ i ‘Solo asesinatos en el edificio’

Les 13 sèries de les plataformes que no et pots perdre al juny
14
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un grapat de sèries amb una bona legió de fans tornen aquest juny de 2022 amb noves temporades, per a deliri dels seus fidels: ‘Peaky Blinders’, ‘The Boys’, ‘The Umbrella Academy’, ‘Westworld’, ‘Solo asesinatos en el edificio’, ‘Sanditon’, ‘Borgen’... Però no només de continuacions es nodreixen aquest mes les plataformes, que venen ben carregades d’estrenes, sinó que també hi ha noves propostes com el ‘remake’ coreà de ‘La casa de papel’, l’heroïna musulmana de ‘Ms. Marvel’, la interessant reflexió sobre els límits de la privacitat d’‘Intimidad’ i la revisió d’una pel·lícula de culte a ‘Irma Vep’.

THE BOYS

Amazon Prime Video. Dia 3. Temporada 3

Després de desfer-se in extremis de Stormfront, l’autèntic malvat de la segona temporada, els Boys continuaran en el seu afany per treure a la llum la veritable cara de Vough i els seus superherois. Veurem aparèixer Soldier Boy, l’alter ego del Capità Amèrica de Marvel, que es remunta a la Segona Guerra Mundial, quan els nazis investigaven el Compost V.

IRMA VEP

HBO Max. Dia 7

Olivier Assayas converteix en una minisèrie de vuit episodis la seva pel·lícula de culte homònima, tot i que canvia la protagonista: Alicia Vikander substitueix aquí Maggie Cheung (per cert, exdona del director). Interpreta una actriu en un moment delicat de la seva carrera que inicia la gravació a París d’una nova versió de ‘Les vampires’, el film mut de Louis Feuillade. Durant el rodatge s’adonarà de com la línia que separa la realitat de la ficció no està tan clara com sembla. La producció executiva va a càrrec de Kevin Turen i Sam Levinson (‘Euphoria’).

MS. MARVEL

Disney+. Dia 8

La nova sèrie de l’Univers Cinematogràfic Marvel trenca motllos presentant la seva primera superheroïna adolescent musulmana, interpretada per Iman Vellani. Comença sent una jove s’allò més normal, superfan de la Capitana Marvel, però la seva vida canvia quan adquireix poders com els personatges a qui tant admira. Ja no tornarà a ser invisible ni a casa ni a l’escola, tot i que la seva nova identitat l’hagi de portar en secret. La sèrie està inspirada en els recents còmics de G. Willow Wilson, Sana Amanat, Adrian Alphona i Jamie McKelvie.

PEAKY BLINDERS

Netflix Dia 10. Temporada 6 (última)

Els temuts germans Shelby, els gàngsters de barri amos de Birmingham, tornen amb la sisena i última temporada, tot i que hi haurà una pel·lícula que posarà el colofó final. Tommy (Cillian Murphy), el carismàtic líder ara ficat en política, no va sortir gaire ben parat de la seva picabaralla amb l’implacable sir Oswald Mosley (Sam Claflin), però ja se sap que aquest clan és totalment impredictible. Els últims sis episodis de la sèrie creada per Steven Knight per a la cadena britànica BBC se situen en ple auge del feixisme i en els moments previs a la Segona Guerra Mundial.

INTIMIDAD

Netflix Dia 10

La nova sèrie espanyola de Netflix proposa una interessant i necessària reflexió sobre la fina línia que separa la intimitat de la privacitat. Dues dones són víctimes de la filtració d’uns vídeos sexuals a les xarxes. Una és una política amb una prometedora carrera per davant (Itziar Ituño) i l’altra, l’anònima empleada d’una fàbrica (Verónica Echegui). Creada per Laura Sarmiento (‘Matadero’, ‘La Zona’) i Verónica Fernández (‘Caronte’, ‘Hache’), compta també amb Patricia López Arnaiz, Ana Wagener, Emma Suárez i Yune Nogueiras amb papers potents. Bilbao es fa omnipresent, igual que l’eusquera (combinat amb el castellà), no gaire habitual en les ficcions televisives espanyoles.

LÍMITS

Amazon Prime Video. Dia 10

El 10 d’agost de 1519, 239 mariners van partir de Sevilla capitanejats pel portuguès Fernao Magalhaes a la recerca d’una nova ruta cap a les illes de les espècies. Tres anys després, només 18 en van tornar, famèlics i malalts, liderats per l’espanyol Juan Sebastián Elcano. Havien recorregut 14.460 llegües (69.813,34 quilòmetres), rumb cap a l’oest, completant la volta al món: una gesta que va demostrar que la Terra no era plana, sinó rodona. El director Simon West (‘Tomb Raider’) recrea l’aventura en una minisèrie de sis episodis rodats entre Espanya i la República Dominicana i protagonitzats per Rodrigo Santoro (Magalhaes) i Álvaro Morte (Elcano). També hi participen Sergio Peris-Mencheta, Adrián Lastra, Carlos Cuevas i Pepón Nieto.

EL VERANO EN QUE ME ENAMORÉ

Amazon Prime Video. Dia 17

Jenny Han, l’autora supervendes gràcies a llibres com ‘A todos los chicos de los que me enamoré’, porta a la petita pantalla una altra de les seves novel·les més exitoses en la qual l’amor torna a ser protagonista. Proposa un triangle amorós entre una noia i dos germans durant un estiu alhora que incideix en els canvis en la relació entre mares i fills i el poder de l’amistat femenina. Lola Tung, Jackie Chung, Rachel Blanchard i Christopher Briney encapçalen el repartiment d’aquesta sèrie sobre el neguit i l’adrenalina que s’experimenten amb un enamorament sobtat adolescent.

SANDITON

Dia 21. Cosmo. Temporada 2

Andrew Davies, el guionista de l’‘Orgull i prejudici’ que va protagonitzar Colin Firth el 1995 per a la BBC, fa l’adaptació televisiva de l’obra inacabada de la cèlebre novel·lista Jane Austin. Nou mesos després del desenllaç de la primera temporada, Charlotte torna a la ciutat de vacances, on ara s’ha establert una base de l’exèrcit. Decidida a no deixar-se portar per l’amor, la protagonista dedica la seva vida a un revolucionari propòsit per a les dones de la seva classe d’aquella època: treballar. Ho farà com a institutriu d’Augusta Wilson, una noia de 17 anys contrària a l’autoritat, i Leonora Colbourne, una nena de 9 anys que rebutja la feminitat i somia ser espia. La sèrie té una tercera temporada confirmada.

THE UMBRELLA ACADEMY

Netflix Dia 22. Temporada 3

La família de superherois sorgida dels còmics de Gerard Way i Gabriel Bá s’enfronta a les conseqüències d’haver evitat la fi del món el 1963, ja que descobreixen amb sorpresa que algunes coses han canviat. Ara el seu pare té nous fills adoptius, la Sparrow Academy, i l’únic nexe en comú amb els dos universos és el Ben, tot i que també ha canviat. Entre baralles i efectes especials, hauran de llimar asprors entre ells per lluitar contra una força maligna. La temporada serveix també per veure Ellen Page ja com a Elliot Page.

LA CASA DE PAPEL: COREA

Netflix Dia 24

Corea, un dels actuals grans productors audiovisuals, s’afegeix al carro de l’èxit de ‘La casa de papel’ amb aquesta versió asiàtica de la sèrie espanyola. Les màscares (però no de Dalí), la granota vermella i l’atracament seguiran en la trama però amb lleugeres variacions, com per exemple que els assaltants ara són nord-coreans i sud-coreans que pretenen robar la nova moneda creada a partir de la reunificació dels dos països. Un dels protagonistes del fenomen ‘El juego del calamar’, l’actor Park Hae-soo, fa aquí de l’il·lustrat lladre de guant blanc Berlín.

CHLOE

Amazon Prime Video. Dia 24

‘Thriller’ psicològic de sis episodis de la BBC creats per Alice Seabright (guionista i directora de ‘Sex Education’) i protagonitzats per Erin Doherty (la jove princesa Ana de ‘The Crown’). Una jove amb una anodina existència que s’ocupa de cuidar la seva mare, està obsessionada amb la idíl·lica vida que mostra a les xarxes una amiga seva de la infància. Quan Chloe, la seva amiga, mor, s’inventa una nova identitat trufada d’èxits per infiltrar-se en el cercle més íntim de la difunta i esbrinar què li va passar realment.

WESTWORLD

Dia 27. HBO Max. Temporada 4. Malgrat la mort de Dolores al final de l’entrega anterior, relativament més fluixa respecte a l’audàcia narrativa de les dues primeres temporades, Evan Rachel Wood continua en la sèrie creada per Lisa Joy i Jonathan Nolan i basada en el clàssic de Michael Crichton ‘Ànimes de metall’, amb robots que es rebel·len de l’esclavitud a la qual els sotmeten els humans. També repeteixen actors com Thandiwe Newton, Ed Harris, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Luke Hemsworth, Aaron Paul i Angela Sarafyan. Ariana DeBose, guanyadora de l’Oscar a millor actriu de repartiment per ‘West Side Story’, s’hi uneix en un paper recurrent.

ASSASSINATS A L’EDIFICI

Disney+. Dia 28. Temporada 2

Steven Martin, Martin Short i Selena Gomez van formar un fantàstic trio en aquesta sèrie en la qual investigaven, amb molt humor, l’assassinat d’un dels seus veïns. Però la reguera de sang no cessa. Després de la mort del president de la comunitat s’han convertit, a més, en els principals sospitosos del crim, tant per a la policia com per a altres inquilins del seu edifici. Per acabar-ho d’adobar, un ‘podcast’ de la competència els ha convertit en protagonistes del seu ‘true crime’. Martin i un altre expert en la comèdia, John Hoffman (‘Grace and Frankie’), figuren com creadors.

ALTRES ESTRENES I TORNADES

MALVERDE: EL SANTO PATRÓN. Dia 1. Netflix Els creadors d’‘El Señor del cielo’ i ‘La Reina del sur’ són darrere d’aquesta sèrie que relata la vida del delinqüent mexicà Jesús Malverde. A principis del segle XX es va convertir en llegenda perquè robava als rics per repartir el botí entre els pobres, una espècie de Robin Hood modern.

BORGEN: RE, PODER I GLÒRIA Dia 2. Netflix La mítica sèrie política danesa torna amb aquesta seqüela (que vindria a ser un quarta temporada) després de nou anys. Sidse Babett Knudsen i Birgitte Hjort Sørensen reprenen els seus personatges de Birgitte Nyborg, ara acabada de nomenar ministra d’Afers Exteriors, i Katrine Fønsmark, que torna al periodisme com a directora de telenotícies d’una cadena de televisió. Quan una empresa descobreix petroli a Grenlàndia es desencadena una lluita internacional pel control de l’Àrtic.

THE ORVILLE. Dia 2. Disney+. Temporada 3 (última). Sèrie de ciència-ficció creada i protagonitzada per Seth MacFarlane (‘Padre de familia’) i inspirada en ‘Star Trek’.

DEVILS. Dia 3. Movistar Plus+. Temporada 2. En els nous episodis hi ha un salt en el temps a 2020, l’any del Brexit, amb la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

PHYSICAL. Dia 3. Apple+. Temporada 2. Sheila (Rose Byrne) ha llançat amb èxit el seu primer vídeo de ‘fitnes’, però es debat entre la lleialtat al seu marit i una perillosa atracció per una altra persona. S’uneix al repartiment Murray Bartlett (‘The White Lotus’) com un carismàtic monitor de ‘fitnes’, guru de la pèrdua de pes i pioner de les telebotigues nocturnes.                           

LAS ALAS DE LA AMBICIÓN. Dia 3. Netflix L’Asli, una jove que pertany la generació Z, desconfia del mèrit de treballar molt i opta pel camí més curt per escalar llocs.

DOS VERANOS. Dia 3. Netflix Uns amics es reuneixen per passar unes luxoses vacances anys després que alguns d’ells agredissin sexualment una de les integrants del grup.

EL RETO DE SUMMER. Dia 3. Netflix Una rebel adolescent nord-americana troba el seu lloc en un petit poble australià per a surfistes.

UNA MADRE PERFECTA. Dia 3. Netflix Una mare convençuda de la innocència de la seva filla comença a descobrir inquietants veritats sobre ella.

MI DIARIO DE LIBERACIÓN. Dia 6. Netflix Cansats de la monotonia que comporta ser adult, tres germans coreans volen trobar la manera de sentir-se realitzats i alliberar-se de les seves ordinàries vides.

ROSWELL: NUEVO MÉXICO. Dia 7. HBO Max. Temporada 4.

SOSPECHOSOS. Dia 7. Filmin. Un grup de nois marginats de la societat es converteixen en els principals sospitosos de la violació d’una nena en aquesta sèrie israeliana del director d’‘Our Boys’.

UN HIJO TUYO. Dia 8. Netflix Després d’inseminar-se amb l’esperma del seu exnòvio en plena borratxera, una metge especialista en fertilitat intenta explicar el seu embaràs i recuperar el seu amor perdut.

MAGPIE MURDERS. Dia 8. AXN. Una editora es veu embolicada en una xarxa d’intrigues i assassinats després de rebre un manuscrit inacabat.

LA PRIMERA MUERTE. Dia 10. Netflix Dues adolescents enamorades no tenen les coses fàcils: Juliette és una vampiressa i Calliope, una caçavampirs. Les dues estan a punt per executar la seva primera mort.

PARA TODA LA HUMANIDAD. Dia 10. Apple+. Temporada 3. Als anys 90, Mart es converteix en la nova meta de la carrera espacial no només per als EUA i la Unió Soviètica, sinó també per a un nou jugador inesperat. 

BECOMING ELIZABETH. Dia 12. Starzplay. La història dels primers anys d’Isabel Tudor, una adolescent òrfena (filla d’Enric VII) que es va arribar a convertir en reina d’Anglaterra. La jove es veu immersa en un món d’escàndols i política reial i es debat entre l’afalac i la por per l’atenció que li presta el nou marit de la seva madrastra, Thomas Seymour.  

TRIGGER POINT: FUERA DE CONTROL. Dia 13. Movistar Plus+. Vicky McClure i Jed Mercurio, protagonista i productor de ‘Line of Duty’, tornen a col·laborar en una sèrie policíaca. Relata el frenètic dia a dia d’un grup d’artificiers en primera línia d’acció.

THE MINISTER. Dia 14. Filmin. Sèrie islandesa sobre un polític populista i benintencionat que es converteix en primer ministre del país malgrat el seu greu trastorn de personalitat.

MY LIFE IS MURDER. Dia 14. Calle 13. Una investigadora privada resol els crims més desconcertants i s’enfronta a les frustracions de la vida quotidiana en aquesta sèrie australiana.

EL IDIOTA PREFERIDO DE DIOS. Dia 15. Netflix Comèdia protagonitzada per Melissa McCarthy i Ben Falcone. L’empleat d’un servei tècnic s’enamora de la seva companya de feina i es converteix, molt a desgrat seu, en missatger de Déu.

MALDIVAS. Dia 15. Netflix Sèrie brasilera sobre una jove que es muda a Rio de Janeiro per investigar la mort de la seva mare en un misteriós incendi.

CON AMOR, VÍCTOR. Dia 15. Disney+. Temporada 3 (última).

AMOR Y ANARQUÍA. Dia 16. Netflix Temporada 2. Sofie, divorciada fa poc, intenta forjar una vida per a ella i per al Max. Però, a causa d’uns imprevistos, es troba en plena crisi vital.

PARAÍSO. Dia 16. Movistar Plus+. Temporada 2. Tres anys després, un altre grup de no-morts, les Novavis, apareix a Almanzora. El seu objectiu és destruir el poble per poder portar a terme el seu ritual de regeneració. La vida dels familiars i amics de Javi i la seva colla corre perill. A tot això s’uneix un altre misteri: el veritable origen de Javi, un secret que els seus pares han amagat des que va néixer. Al repartiment s’afegeixen Álvaro Mel, Begoña Vargas, Laura Laprida i Carla Domínguez.

THE OTHER TWO. Dia 16. Comedy Central. Temporada 2. Comèdia creada per Chris Kelly i Sarah Schneider, antics coguionistes de ‘Saturday Night Live’. Dos germans en plena crisi dels 30 decideixen pujar al carro de la fama del seu germà petit, Chase, estrella del pop i un dels ‘influencers’ del moment. Ara, amb Chase oficialment jubilat als 14 anys, els protagonistes han de lidiar amb un nou membre famós de la família: la seva mare i el seu programa d’entrevistes matutí.

HELSINKI: UNIDAD DE MENORES. Dia 16. Sundance. Cada un dels vuit episodis d’aquest drama social sobre la Unitat de Protecció de Menors de Hèlsinki (Finlàndia) detalla el cas d’un nen en perill, la preocupació de la seva família i el treball de la unitat per resoldre’l. Premiada amb la Nimfa d’Or al Festival de Montecarlo 2021.

NO SABÉIS QUIÉN SOY. Dia 17. Netflix Quan totes les proves apunten en la seva direcció, un home acusat d’assassinat utilitza el seu al·legat de clausura per relatar la seva història d’amor amb una misteriosa dona.

LA FRAGANCIA DEL PRIMER AMOR. Dia 17. Filmin. Sèrie taiwanesa destacada per la revista ‘Variety’. Relata l’amor entre dues dones, en l’adolescència i en la maduresa.

SPRIGGAN. Dia 18. Netflix Anime. Les relíquies que queden a la Terra d’una antiga civilització alienígena tenen uns poders molt perillosos. Els agents Spriggan de la Fundació ARCAM han d’impedir que caiguin en males mans.

REYKA. Dia 21. Filmin. ‘Thriller’ sud-africà sobre una policia que va ser segrestada quan era petita i ara, turmentada pel seu passat, segueix els passos d’un assassí en sèrie.

EL REFUGIO. Dia 23. Starzplay. Una família viu les hores més estranyes de la seva vida quan es comencen a produir fenòmens inusuals causats per una força de la naturalesa completament desconeguda. Però tot ocorre a través de les seves pantalles. Quan surten a l’exterior, no sembla que passi res estrany. Primera sèrie de ciència-ficció (en espanyol, perquè és llatinoamericana) de la plataforma.

LOOT. Dia 24. Apple+. Quan una dona multimilionària (Maya Rudolph) descobreix la traïció del seu marit després de 20 anys casats, comença a perdre el cap a plena vista de l’opinió pública i es converteix en carnassa per als diaris. Bolcar-se en una fundació benèfica no només pot rentar la seva imatge, sinó embarcar-la cap a un viatge d’autodescobriment.

EL HOMBRE CONTRA LA ABEJA. Dia 24. Netflix Comèdia protagonitzada per Rowan Atkinson, el mític Mr. Bean. Interpreta un maldestre pare de família que aconsegueix feina com a cuidador de cases. El seu primer encàrrec és una luxosa mansió plena d’obres d’art de valor incalculable, cotxes clàssics i un gosset. Però la irrupció d’una molesta abella posarà el seu lloc de treball en perill.

EN EL LUGAR DEL CRIMEN. Dia 26. Cosmo. Temporada 2

Notícies relacionades

TODO LO QUE AMAS. Dia 28. Filmin. Sèrie noruega premiada al festival CanneSeries. Sara descobreix que el seu nòvio, Jonas, està obsessionat amb guanyar reconeixement als fòrums d’extrema dreta.

ATLANTA. Dia 29. Disney+. Temporada 3. Dramèdia rapera creada i protagonitzada per Donald Glover, que en els nous episodis porta els protagonistes de gira per Europa.