ESTRENA A NETFLIX

‘La casa de papel 5’: ¿Qui són els personatges i el repartiment?

La segona part de l’última temporada de la sèrie s’estrena aquest divendres a Netflix. Aquesta és la guia per al gran final

5 temporada de ’la casa de papel’

5 temporada de ’la casa de papel’

4
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que ja no hi són tots els que hi eren, perquè en anteriors temporades de ‘La casa de papel’ havien sigut assassinats Moscú (Paco Tous), Nairobi (Alba Flores) i Oslo (Roberto García) i havia mort Berlín (Pedro Alonso) –una llista de baixes a la qual s’unien en aquesta cinquena i última temporada Tokio (Úrsula Corberó) i l’ostatge Arturo Román (Enrique Arce)–, encara continuen dempeus i donant guerra molts atracadors en la segona part, que Netflix estrena aquest divendres, 3. També per a la seva desgràcia, continuen dempeus els policies que els assetgen en la seva tancada al Banc d’Espanya. A excepció de Gandia (José Manuel Poga), que té el tràgic final que s’estava buscant.  

Farem un repàs de qui hem pogut veure en aquesta cinquena i última temporada, a la qual s’havien incorporat nous personatges.

Els atracadors

El Professor (Álvaro Morte): El cervell de l’organització. Un paio extremadament intel·ligent, meticulós, calculador i educat. Rere la seva aparença de ‘nerd’, de friqui ‘outsiders’, s’amaga un paio amb un fons sentimental que resulta tremendament seductor. Que l’hi diguin a Lisboa, que ho va deixar tot per ell. Tot i perdre el control, després de ser segrestat per la inspectora Sierra, torna a agafar les regnes de l’atracament.

Tokio (Úrsula Corberó): Enmig de la batalla amb el setge militar, acaba morint en l’últim capítol de la primera part d’aquesta cinquena temporada. Va ser la narradora de la història fins a la mort. Sempre havia sigut atracadora. Era dura i aparentment poc empàtica, impulsiva i amb uns posats fanfarrons. I també extraordinàriament atractiva. I ho sabia. Tenia boig Río. Gandia va ser el seu més acèrrim rival... fins al final.

Lisboa (Itziar Ituño): Era la inspectora Raquel Murillo, fins que es va enamorar del Professor i el segueix en els seus atracaments. És molt intel·ligent, però es deixa portar massa pel cor. 

Denver (Jaime Lorente): Era un petit delinqüent. És un paio impulsiu i valent, a qui caracteritza la seva rialleta beneita. És el fill de Moscou i va entrar amb ell a la banda. Té una relació amb alts i baixos amb Estocolmo, que van iniciar quan ella era una ostatge.

Río (Miguel Herran): És un ‘hacker’ informàtic, retret, lleial i sensible, que s’ha vist convertit en atracador. Viu traumatitzat per la tortura a la qual el va sotmetre Sierra. Estava boig per Tokio, a qui va intentar salvar de la mort.

Estocolm (Esther Acebo): Ostatge convertida en atracadora. Mónica Gastambide era la secretària i amant del menyspreable Arturo Román (del qual té un fill) fins que es va enamorar de Denver i va decidir passar-se a l’altre bàndol. Està sempre una mica confosa, però hi aporta sensatesa.

Berlín (Pedro Alonso): Tot i que està mort, els ‘flasbacks’ protagonitzats per ell fan que hi sigui sempre present. Era un personatge pertorbat, arrogant i seductor.

Manila (Belén Cuesta): És una trans que coneixien Moscú i Denver quan es deia Juanito. Es va infiltrar com a ostatge tafanera i ara és atracadora per dret.

Helsinki (Darko Peric): Va ser en el passat un soldat serbi i és gai. És un ganàpia de poques paraules i un gran cor.

Palermo (Rodrigo de la Serna): Va començar sent un ésser manipulador i covard, que va alliberar la bèstia de Gandia, però va resultar ser un paio feble que es movia pel rebuig de Berlín, de qui estava bojament enamorat. 

Bogotá (Hovik Keuchkerian): No se sap gaire cosa d’ell. És un gran soldador que treballa a la farga de l’or i era amic de Berlín. Es va enamorar de Nairobi i pateix la seva pèrdua. 

Marsella (Luka Perós): Vell amic de Berlín. Va ser soldat i ajuda des de fora. És lleial, fiable i animalista. 

Benjamín (Ramón Aguirre): Pare de Julia i amic de Moscú. És col·laborador de la banda i va ajudar el Professor a rescatar Raquel Murillo.

L’altre bàndol

Alicia Sierra (Najwa Nimri): Inspectora de policia que va substituir Raquel Murillo (Lisboa) quan aquesta va deixar la policia. Tan intel·ligent com despietada i sàdica. Traïda per la policia es va buscar la seva pròpia manera d’acabar amb l’atracament.

Arturo Román (Enrique Arce). Ostatge del primer atracament, narcisista i obsessiu, l’objectiu del qual és convertir-se en heroi atrapant els atracadors. Era l’amant d’Estocolmo abans del primer atracament. I va morir a les seves mans.

Comandant Tamayo (Fernando Cayo): És el cap d’operacions de la part policial. És un home misogin i iracund i fa coses il·legals per aconseguir el que vol.

Gandia (José Manuel Poga): Era el cap de seguretat del Banc d’Espanya. Obsessionat amb la guerra i molt agressiu. Va assassinar salvatgement Nairobi. Va mantenir un perillós pols amb Tokio, que tindrà un final tan tràgic com inesperat per a ell.

Subinspector Ángel (Fernando Soto): És bona persona i intenta frenar Tamayo. El seu gran error ha sigut enamorar-se de la inspectora Murillo.

Comandant Sagasta (José Manuel Seda): Comandament de les Forces Especials de l’Exèrcit espanyol. Té una ment analítica i freda i no té gaires miraments per aconseguir el seu objectiu.

Les incorporacions

Notícies relacionades

Rafael (Patrick Criado): És el fill de Berlín i no se li assembla en res. Només en la intel·ligència. Té 31 anys, ha estudiat enginyeria informàtica, és tímid, amb pinta de savi despistat i té una cosa clara: no vol ser atracador com el seu pare.

René (Miguel Ángel Silvestre): És un personatge secundari que apareix en alguns ‘flashbacks’ entre els records de Tokio. Va ser el seu gran amor i amb qui cometia atracaments, fins que aquest va morir en un dels assalts