Polèmica en la sèrie d’èxit del moment

Netflix editarà escenes d’‘El juego del calamar’ per esborrar els números de telèfon

  • La numeració telefònica que la productora utilitza en el primer capítol de la sèrie són d’un sud-coreà de 40 anys que denuncia que rep prop de 4.000 trucades i missatges diaris

Netflix editarà escenes d’‘El juego del calamar’ per esborrar els números de telèfon
4
Es llegeix en minuts

‘El juego del calamar’ s’ha convertit en una de les sèries més populars des de la seva estrena a la plataforma Netflix, però ja fa una setmana que la producció sud-coreana ha estat generant diversos titulars per una polèmica. La gran productora, Siren Pictures Inc, i Netflix van cometre un greu error, ja que van permetre que en les escenes dels primers episodis de la sèrie aparegués un número de telèfon real a què molts fans van trucar.

A Seong Gi-Hun, un dels protagonistes de la sèrie, li donen en el primer episodi de la sèrie una targeta amb un número de telèfon que li servirà per entrar en el letal concurs. Aquest número que Netflix va utilitzar és real i el propietari ha estat rebent milers de trucades dels fans de l’exitosa producció.

Es queda sense bateria

L’amo del número de telèfon no té res a veure amb la sèrie de ficció. És un ciutadà de 40 anys que viu a la província de Gyeonggi a Corea del Sud i que ha declarat que rep, aproximadament, 4.000 trucades i missatges de text diaris. «Em truquen dia i nit per satisfer la seva curiositat», assenyala l’home al diari coreà ‘Money Today’. «He estat rebent trucades i missatges de text sense parar, les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, fins al punt que és difícil per mi seguir amb la vida diària», afegeix. «Són tantes les trucades que em quedo sense bateria», explica, afegint que no se’l pot canviar perquè porta una dècada amb el mateix número, que està vinculat al seu negoci.

El director i guionista de la sèrie, Hwang Dong-hyuk, assegura que pensava que aquest número de telèfon no existia i era segur. «Lamentem molt no haver-ho comprovat en detall. Sé que l’equip de producció està treballant per compensar adequadament l’afectat. Ens en farem responsables», ha declarat al blog de pop coreà Allkpop.

Els productors de la sèrie van ometre els tres primers dígits d’un número de telèfon normal per no tenir cap problema ni provocar molèsties a ningú, però no van tenir en compte que a Corea del Sud, al fer una trucada local el número de telèfon es completa de forma automàtica.

«Estem treballant per resoldre aquest problema. Fins i tot editant escenes amb números de telèfon», ha assegurat Netflix aquest dimecres. La distribuïdora també ha demanat als fans que s’abstinguin de contactar amb l’afectat. A més, li han ofert un milió de wons –una mica més de 726 euros– com a compensació, però ho ha rebutjat.

Aquest home de la província de Gyeonggi no és l’únic que diu haver rebut trucades. Una dona amb el mateix número de telèfon, però amb un dígit diferent, assegura que li ha estat passant el mateix.

El compte bancari també era real

El número de telèfon no era l’únic real que apareixia a la sèrie: el compte bancari que apareix a l’últim capítol també. El director ha explicat que un dels productors va acceptar utilitzar el seu compte bancari perquè així tingués més veracitat. «M’han dit que el productor ha estat rebent dipòsits de persones que han vist la sèrie. Per evitar que es produeixin més moviments d’aquest estil, l’equip ha decidit tancar el compte i així evitar problemes en el futur», ha declarat Hwang a la web especialitzada EpicStream.

El productor de la sèrie rebia dipòsits de 456 wons (que coincideix amb el número de jugador del protagonista), que equivalen a 33 cèntims d’euro.

No és la primera vegada que passa una cosa així. A la pel·lícula ‘Como Dios’, de Tom Shadyac, protagonitzada per Jim Carrey, Morgan Freeman i Jennifer Aniston, va passar una cosa similar. Hi ha una escena en què Déu dona el seu número de telèfon i, com que pertanyia a algú real, la persona va començar a rebre trucades i missatges cada dia.

Segona temporada d’‘El juego del calamar’

Notícies relacionades

De moment el director de la sèrie ha declarat que no té intenció de fer una segona temporada, ja que el procés és molt desgastador. «És bastant cansat només pensar-hi. Però si ho fes, no ho faria sol. Em plantejaria utilitzar una sala de guionistes i voldria comptar amb diversos directors experimentats», ha explicat Hwang. «Vaig tardar sis mesos a escriure i reescriure els dos primers episodis. Després vaig consultar verbalment amb amics i vaig recollir pistes per millorar a través dels meus propis pensaments i les seves respostes», ha afegit.

Netflix, com era d’esperar, està interessat a continuar amb la segona temporada, el que dona esperança a tots els fans de la sèrie.