Totes les estrenes i tornades

Les 10 sèries que no et pots perdre a l’octubre

‘Succession’, ‘La sangre helada’, ‘El tiempo que te doy’ i ‘Todo lo otro’ són alguns dels títols destacats

Les 10 sèries que no et pots perdre a l’octubre
10
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A part del desembarcament a Espanya d’HBO Max (que arriba amb estrenes com l’espanyola ‘Todo lo otro’ d’Abril Zamora), l’octubre del 2021 ve marcat per un altre debut: el de la primera sèrie pròpia de Filmin, ‘Doctor Portuondo’. També arriben l’esperadíssima tercera temporada d’una de les sèries més premiades, ‘Succession’, i experiments interessants com ‘El tiempo que te doy’ a Netflix, així com propostes de terror (‘Sé lo que hicisteis el último verano’, ‘Al otro lado del instituto’) o per recordar la biografia de dues llegendes de l’esport: Maradona (‘Sueño bendito’) i Kevin Durant (‘Swagger’).

LA ASISTENTA

Dia 1. Netflix

Margaret Qualley s’enfronta a un paper carregat de dramatisme després dels seus treballs a ‘Érase una vez... en Hollywood’, ‘Sueños de una escritora en Nueva York’ o ‘Fosse/Verdon’. Està basat en l’autobiografia de Stepahie Land, ‘Maid: hard work, low pay, and a mother’s will to survive’, que és també la història de precarietat laboral de milions de nord-americans. Interpreta una jove mare que, víctima dels abusos de la seva parella, decideix abandonar-lo i renunciar als seus somnis de convertir-se en escriptora. S’haurà de buscar la vida fregant cases. La sèrie, de vuit episodis, permet veure la protagonista compartint escenes amb la seva mare, Andie MacDowell. L’actriu Margot Robbie exerceix de productora.

SÉ LO QUE HICISTEIS EL ÚLTIMO VERANO

Dia 15. Amazon Prime Video

La novel·la de Lois Duncan del 1973 va tenir una famosa adaptació cinematogràfica el 1997, amb una pel·lícula de terror que va marcar una generació amb els seus ensurts i el seu misteriós assassí amb vestit de pescador que acorralava els protagonistes quan menys s’ho esperaven, molt a l’estil de ‘Scream’. Amazon proposa ara una versió televisiva amb la mateixa trama, servida per una de les guionistes de ‘Gossip girl’, Sara Goodman: un any després que un fatídic accident de cotxe entelés la seva nit de graduació, un grup d’adolescents es veuen assetjats per un fosc personatge que no està disposat a oblidar el que van fer l’últim estiu. 

YOU

Dia 15. Netflix. Temporada 3

L’obsessiu Joe (Penn Badgley) continua de mudança en mudança... Però ara acompanyat. Després de deixar Los Angeles, s’ha convertit en pare i s’ha traslladat a un barri acomodat dels afores amb la mare del seu fill, la Love que tant va sorprendre en l’anterior entrega. Però el protagonista segueix sense poder reprimir els seus instints assetjadors i tindrà una nova obsessió amorosa, la Natalie (Michaela McManus), tot i que ara hagi de buscar temps per al seu espionatge entre bolquers i biberons.

SUCCESSION

Dia 18. HBO. Temporada 3

El clan Roy segueix immers en les seves constants lluites internes per aconseguir el control del llaminer conglomerat mediàtic familiar que des de fa dècades gestiona amb mà de ferro el patriarca (Brian Cox), malgrat les seves últimes xacres. Sobretot ara que el primogènit, Kendall (Jeremy Strong), li va tornar a declarar la guerra en l’episodi final de la segona temporada i amb un escàndol (el dels creuers) en plena ebullició que pot costar molts caps. Entre els fitxatges hi ha Alexander Skarsgård (‘Big little lies’), com un exitós fundador i CEO d’una companyia tecnològica, i Adrien Brody, com un multimilionari empresari.

INVASIÓN

Dia 22. Apple+

Simon Kinberg (guionista i productor de la saga ‘X-Men’ i nominat a l’Oscar per ‘Marte’) i David Weil (’Hunters’) es proposen mostrar com seria una invasió alienígena a la Terra des de múltiples perspectives. Per fer-ho, aquesta sèrie de 10 episodis s’ambienta en diversos continents i dona una visió més completa de l’atac extraterrestre i de les inseguretats, pors i angoixes que provoca en la població aquest inesperat succés. Al repartiment figuren noms com Shamier Anderson (‘Bruised’, ‘Disomnia’), Golshifteh Farahani (‘Tyler Rake’, ‘Paterson’, ‘Red de mentiras’), Sam Neill (‘Jurassic World: Dominion’, ‘Peaky Blinders’), Firas Nassar (’Fauda’) i Shioli Kutsuna (’Deadpool 2’, ‘The Outsider’). 

THE BITE

Dia 23. Movistar+

El matrimoni format per Robert i Michelle King (‘The good wife’, ‘Evil’, ‘Your honor’, ‘Braindead’...), que tan bé han retratat la política nord-americana a ‘The good fight’, passen ara a la comèdia amanida amb terror zombi en aquesta ficció que continua esprement temes d’actualitat, en aquest cas, la pandèmia. Les protagonistes són dues veïnes de Nova Yokr (Audra McDonald i Taylor Schilling) que sobreviuen al confinament teletreballant: una, com a metge, i l’altra, amb sessions de BDSM. Però una estranya i mortal variant del virus s’estén de forma inesperada i tot es complica..., sense sortir de casa.

LA SANGRE HELADA

Dia 25. Movistar+

¿Hi pot haver una cosa pitjor que enfrontar-se a un psicòpata en un lloc en què no hi ha escapatòria? Això és el que planteja aquesta minisèrie de sis episodis basada en la novel·la d’Ian McGuire i rodada al gelat arxipèlag de Svalbard, a l’Àrtic. Un jove cirurgià (Jack O’Connell) marcat pels horrors comesos per l’Exèrcit britànic a l’Índia fuig del seu passat i s’embarca en un balener a punt d’iniciar una dura travessia per les gèlides aigües del nord. Però l’arponer del barco (Colin Farrell) no farà que la travessia sigui gens plàcida.

TODO LO OTRO

Dia 26. HBO Max

L’actriu Abril Zamora (‘Vis a vis’, ‘El desorden que deja’), cocreadora de ‘Señoras del hAMPA’, escriu, dirigeix i protagonitza aquesta història sobre un grup de madrilenys en la trentena atrapats en vides molt diferents de les que somiaven. Ella es reserva el paper de la Dafne, sumida en una crisi professional (amb un feina porqueria) i personal (l’acaba de deixar el seu nòvio), que es veu agreujada quan s’enamora del seu millor amic, un jove sense massa perspectives a la vida (Juan Blanco).

EL TIEMPO QUE TE DOY


Dia 29. Netflix

Nadia de Santiago, una de ‘Las chicas del cable’, s’uneix a Pablo Santidrián i Inés Pintor per crear i protagonitzar aquesta sèrie amb una original estructura narrativa: explica la superació d’una ruptura amorosa en 10 episodis d’11 minuts. En cada un dels capítols, la protagonista dedica un minut menys a pensar en el passat amb el seu exnòvio (Álvaro Cervantes), utilitzant aquell temps a trobar-se a si mateixa en el present.

DOCTOR PORTUONDO

Dia 29. Amazon Prime Video

Carlo Padial adapta la seva novel·la autobiogràfica en aquesta comèdia terapèutica protagonitzada per un jove neuròtic (Nacho Sánchez) i el seu excèntric psicoanalista cubà establert a Barcelona, el doctor Portuondo del títol (Jorge Perugorría). Aquesta espècie de doctor House de la psicoanàlisi, que crida als seus pacients i a qui desconcerten les novetats del segle XXI, canviarà radicalment la vida del protagonista amb la seva trencadora teràpia. La sèrie, que compta amb secundaris com Berto Romero i Arturo Valls, serà la primera producció pròpia de la plataforma Filmin.

ALTRES ESTRENES I RETORNS

OATS STUDIOS. Dia 1. Netflix. Sèrie de curtmetratges produïts pel director Neil Bloomkamp (‘DistritO 9’, ‘Elysium’, ‘Chappie’) que aprofundeixen en temes de ciència-ficció i terror.

JUDA. Dia 1. Dark. Temporada 2. Sèrie israeliana de vampirs.

GATAS MIEDICAS. Dia 1. Netflix. El dia del seu 12è aniversari, la Willa rep un meravellós regal que li obre la porta a un món de bruixeria, animals parlants i aventures.

CRÍMENES PERFECTOS. Dia 3. Cosmo. Temporada 3.

CREEPSHOW. Dia 4. Atresplayer Premium. Sèrie de terror basada en les exitoses pel·lícules d’antologia dels 80 de Stephen King i

George A. Romero.

ON MY BLOCK. Dia 4. Netflix. Temporada 4

THE WALKING DEAD: WORLD BEYOND. Dia 4. AMC. Temporada 2

TE RECUERDO. Dia 5. Netflix. Sèrie coreana sobre dos detectius (un noi i una noia) amb personalitats molt diferents que han de col·laborar per atrapar els criminals.

BACK TO LIFE. Dia 5. Filmin. Temporada 2. Una exconvicta per assassinat mira de refer la seva vida.

MOONSHINE. Dia 5. Movistar+. Comèdia sobre cinc germanastres que es barallen aconseguir el control del negoci familiar: un vell ‘resort’ d’estiu a Nova Escòcia.

THE EQUALIZER. Dia 5. Calle 13. Nova versió de la clàssica sèrie, en què Queen Latifah interpreta una dona enigmàtica que posarà les seves habilitats com a exagent de la CIA al servei de persones indefenses.

THE GOOD DOCTOR. Dia 5. AXN. Temporada 5

LA VENGANZA DE LAS JUANAS. Dia 6. Netflix. Cinc dones amb la mateixa marca de naixement es proposen desentranyar la veritat sobre el seu passat.

INNOCENT. Dia 6. Calle 13. Temporada 2

EL CÓDIGO QUE VALÍA MILLONES. Dia 7. Netflix. Sèrie basada en fets reals sobre dos pioners alemanys de la informàtica que van portar a judici Google.

THE PROMISE. Dia 7. Cosmo. ‘Thriller’ psicològic francès sobre un misteri que s’estén durant 20 anys i que involucra un pare i una filla, i els dos policies encarregats del cas.

FBI. Dia 7. TNT. Temporada 4

AP BIO. Dia 7. Movistar+. Temporada 4

FAMILY BUSINESS. Dia 8. Netflix. Temporada 3

MUCHO MÁS QUE LISTOS. Dia 8. Netflix. Comèdia juvenil sobre una jove una mica estirada llicenciada a Harvard (Emily Osment) que ha de mudar-se a l’apartament de la seva frívola germana, que comparteix pis amb tres joves d’allò més excèntrics.

ACAPULCO. Dia 8. Apple+. Comèdia bilingüe (en espanyol i anglès) protagonitzada i produïda per Eugenio Derbez, sobre les vicissituds d’un jove de vint anys que troba la feina de la seva vida com a cambrer al ‘resort’ més popular a l’Acapulco dels anys 80. Però aviat s’adona que la nova feina l’espremerà més del que esperava.

EL CLUB DE LAS CANGURO. Dia 11. Netflix. Temporada 2

CATALINA LA GRANDE. Dia 12. Cosmo. L’oscaritzada Helen Mirren protagonitza aquesta minisèrie sobre la poderosa emperadriu russa, que ja va poder veure’s a Espanya a través de Sky.

KLANGOR. Dia 12. Filmin. ‘Thriller’ sobre un pare que viu obsessionat amb la mort de la seva filla.

AL OTRO LADO DEL INSTITUTO (JUST BEYOND). Dia 13. Disney+. Sèrie antològica de vuit episodis inspirat en les obres de R. L. Stine, l’autor de les exitoses i terrorífiques sagues juvenils com ‘Pànic’ i ‘La calle del terror’. Els diferents adolescents protagonistes s’enfronten a problemes com l’assetjament escolar, la pressió social i l’ansietat mentre se submergeixen en un món sobrenatural farcit de bruixes, alienígenes, fantasmes i universos alternatius.

RESERVATION DOGS. Dia 13. Disney+ (Star). Comèdia sobre quatre adolescents indígenes de la zona rural d’Oklahoma que passen els dies robant i estalviant per arribar a la misteriosa, exòtica i llunyana terra de Califòrnia.

OTRA VIDA. Dia 14. Netflix. Temporada 2

EL JOVEN SHELDON. Dia 14. Movistar Series. Temporada 5

LEGENDS OF TOMORROW. Dia 15. HBO. Temporada 7

LITTLE THINGS. Dia 15. Netflix. Temporada 4

MI NOMBRE. Dia 15. Netflix. Una jove s’infiltra en la Policia per esbrinar la veritat sobre la mort del seu pare.

LEGACIES. Dia 15. HBO. Temporada 4

BATWOMAN. Dia 15. HBO. Temporada 3

MISFITS: LA SERIE. Dia 16. Netflix. Una colla d’estudiants mira de salvar el musical que estan preparant, ja que la directora del seu institut ha decidit anul·lar-lo.

HIGHTOWN. Dia 17. Starzplay. Temporada 2

EVIL. Dia 18. SyFy. Temporada 2

INTUICIÓN CRIMINAL. Dia 18. AXN. Temporada 4

FEAR THE WALKING DEAD. Dia 18. AMC. Temporada 7

SOSPECHOSAS INESPERADAS. Dia 19. Filmin. Miranda Otto protagonitza aquesta espècie de fusió d’‘Ocean’s 8’ i ‘Mujeres desesperadas’, en què el robatori d’un valuós collaret treu a la llum el costat fosc de la ‘jet set’ australiana.

THE ROOKIE. Dia 20. TNT. Temporada 4

DINASTÍA. Dia 21. Netflix. Temporada 4

LA VIDA ES UNA ANOMALÍA, CON JULIEN BAM. Dia 21. Netflix. L’‘influencer’ Julien Bam es veu transportat, amb un amic, a una dimensió paral·lela.

LOCKE & KEY. Dia 22. Netflix. Temporada 2

LEY Y ORDEN: CRIMEN ORGANIZADO. Dia 22. Calle 13

CHEYENNE Y LOLA. Dia 22. Sundance TV. Drama criminal sobre dues dones d’orígens molt diferents, els destins de les quals es veuran units per un assassinat.

THE BLACKLIST. Dia 23. Movistar Series. Temporada 9

UN CASO FRANCÉS. Dia 24. Starzplay. La investigació de l’assassinat de Grégory Villemin, un dels casos d’assassinat més enigmàtics de França. FAST. Dia 24. Cosmo. L’Equip de Recerca de Fugitius de l’Oficina d’Investigació de Finlàndia té 48 hores per localitzar l’objectiu abans que el seu rastre es refredi.

INSECURE. Dia 25. HBO. Temporada 5 (última)

ENDEAVOUR. Dia 26. Filmin. Tres nous casos per al jove detectiu Endeavour Morse, que descobrirà els racons del futbol professional dels anys 70 i perseguirà un assassí de taxistes. 

ALL AMERICAN. Dia 26. HBO Max. Temporada 4

ANATOMÍA DE GREY. Dia 27. Temporada 18. Disney+

LUIS MIGUEL, LA SÈRIE. Dia 28. Netflix. Temporada 3

MARADONA: SUEÑO BENDITO. Dia 29. Amazon Prime Video. ‘Biopic’ sobre Maradona autoritzat per l’estrella argentina abans de la seva mort. Repassa la seva vida de drogues i excessos.

SWAGGER. Dia 29. Apple+. El món del bàsquet juvenil, les seves famílies i entrenadors en una ficció inspirada per les experiències de la superestrella de l’NBA Kevin Durant.

Notícies relacionades

FANTASMAS. Dia 31. Movistar+. Temporada 3

MALAYERBA. Dia 31. Starzplay. Primera sèrie en castellà de la plataforma. Tres joves emprenedors aposten per un mercat que acaba de ser legalitzat a Colòmbia: el cànnabis medicinal.