GUIA DE VISIONAMENTS

Les sèries clau per a la setmana del 19 d'octubre

'Gambito de reina', drama d'escacs amb Anya Taylor-Joy, i nous 'Misterios para resolver', entre els principals ganxos

zentauroepp55441295 icult201016121324

zentauroepp55441295 icult201016121324 / COURTESY OF NETFLIX

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquesta setmana podrem assistir al combat entre Comey i Trump de ‘La ley de Comey (The Comey Rule)’, però hi ha altres dates a marcar en vermell, com divendres, dia 23, quan arribarà ‘Gambito de reina’.

Una altra remesa d’enigmes

Arriben nous episodis de ‘Misterios para resolver’, el ‘reboot’ del programa de culte dels 80-90 en què es recreaven i s’investigaven tant crims reals com fenòmens paranormals. Són sis històries de, pel que sembla, tenen un abast bastant internacional: una es desenvolupa a Oslo i una altra es basa en la cultura japonesa. Històries per començar la setmana dormint malament. Netflix, dilluns, dia 19.


La dimensió frustrant

Siguem honestos: malgrat comptar amb Jordan Peele (director de ‘Déjame salir’ i ‘Nosotros’) com a coproductor i amfitrió, la primera temporada de la nova ‘The twilight zone’ va ser una important decepció. L’estrena de la segona no ha generat massa premsa, ni molt menys, visible entusiasme. Però hi ha intriga per saber què han fet directors com Ana Lily Amirpour, Tayarisha Poe, el tàndem Benson & Moorehead o Osgood Perkins. Syfy, dilluns, dia 19.


Vell Nova York turbulent

Notícies relacionades

En la segona temporada d’‘El alienista’, l’equip liderat pel ‘doctor de la ment’ Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) assumeix la investigació del rapte d’una nena, filla del secretari del cònsol espanyol. (La mare, la Señora Linares, és Bruna Cusí). Potser les crítiques han sigut una mica tèbies, però, què dimonis, a ningú li amarguen un misteri tèrbol al Nova York del XIX. Netflix, dijous, dia 22.


Probable jugada mestra

Basada en una novel·la de Walter Tevis, ‘Gambito de dama’ segueix les tribulacions de Beth Harmon, òrfena que desenvolupa el seu talent per als escacs alhora que es fa addicta als tranquil·litzants. La glamurosa Harmon sacseja l’hipermasculí món dels escacs professionals, però per ser la millor haurà de deixar de banda les seves pitjors addiccions. Anya Taylor-Joy, revelació de ‘La bruja’, n’és la protagonista. Dirigeix i codesenvolupa Scott Frank, guionista habitual de Steven Soderbergh. Netflix, divendres, dia 23.