GUIA DE VISIONAMENTS

Les sèries clau per a la setmana del 9 de març

El divendres 13 sembla el millor dia possible per a les estrenes de 'Bloodride' i la segona temporada de 'Kingdom'

zentauroepp52608198 icult200306140449

zentauroepp52608198 icult200306140449

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquesta setmana que ve hi ha un parell d’esdeveniments a tenir en compte: el final d’‘El visitante’ (dilluns, dia 9, a HBO) i un tercer episodi de ‘Devs’ (dijous, dia 12, a HBO). Però tampoc s’ha de desestimar la tornada de ‘Kingdom’ ni les estrenes de fins a tres sèries inquietants; dues de les quals, apropiadament, en divendres 13.

Una, ‘Succession’, del nord

A Noruega no només s’emporten els programes ultralents tipus ‘sessions de ganxet’. L’octubre passat, 1,3 milions d’espectadors (una cinquena part de la població) es van connectar a la cadena pública NRK per disfrutar entre esgarrifances d’‘Exit’, xocant comèdia negra amb inspiració en els testimonis reals de quatre taurons financers d’Oslo, als quals donen vida grans actors nòrdics. Successora torbadora de ‘Billions’ i ‘Succession’. Filmin, dimarts, dia 10.


Zombis a la Corea feudal

L’any passat, la sud-coreana ‘Kingdom’ es va convertir en èxit sorpresa de la superpoblada graella de Netflix. Aquesta suggeridora combinació de drama històric (a la Corea feudal) i terror zombi, dirigida amb bon pols per Kim Seong-hun (‘A hard day’), no va passar desapercebuda per al públic de diversos països. La seva segona temporada arriba en un moment en què el terme ‘plaga’ està tristament en auge. Netflix, divendres, dia 13.


Del creador de ‘Maniac’

Notícies relacionades

Si les noves ‘Històries increïbles’ li semblen massa suaus, potser la seva nova sèrie favorita podria ser ‘Bloodride’, antologia d’històries de terror cocreada per Kjetil Indregard, guionista i director de ‘Maniac’ (la versió original noruega del 2015), amb Atle Knudsen (la premiada ‘ZombieLars’). «Sis històries recargolades. Un autobús», diu el seu tràiler. Vosaltres no ho sabem, però nosaltres hi pugem. Netflix, divendres, dia 13.


La primera sèrie islandesa de Netflix

Es diu ‘Los asesinatos del Valhalla’ i té un argument bastant reconeixible: «Un inspector d’Oslo amb un passat dolorós [per descomptat] torna a la seva Islàndia natal [el retorn a la llar és clau] per ajudar una policia [ningú investiga sol] a capturar un assassí en sèrie [rarament un assassí mata només una vegada] relacionat amb una misteriosa foto». A priori, res que no hàgim vist, però a ningú li amarga un vell suspens d’assassinat. Netflix, divendres, dia 13.