GUIA DE VISIONAMENTS

Les sèries clau per a la setmana del 16 de setembre

Una minisèrie documental sobre Bill Gates i la segona part de '(Des)encanto', entre els grans ganxos

archer-season-10-episode-8-cubert

archer-season-10-episode-8-cubert

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Com cada setmana, recordem títols a punt d’estrenar-se (i, en aquesta edició, un d’acabat d’estrenar i indispensable) per encarar els dies venidors amb il·lusions. Millor qualsevol d’aquestes propostes que un passatge a ’The I-land’, l’illa inenarrable de Neil LaBute.

En la ment de Bill Gates

Per a qui hagi desitjat alguna vegada tenir el cap de Bill Gates: la minisèrie documental ’Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates’ et permetrà, com a mínim, visitar-la. Davis Guggenheim, director d’‘Una verdad incòmoda’ (o grans episodis de ‘Deadwood’, entre moltes altres coses), va disfrutar d’un accés sense precedents per a la realització de la sèrie, en la qual treu paraules íntimes a l’expresident de Microsoft i membres del seu entorn afectiu, professional i social. Netflix, des de divendres, dia 20 de setembre.


Matt Groening mai falla

La primera temporada de ‘(Des)encanto’ no va despertar l’entusiasme generalitzat. Per qui firma això, tot un misteri. Perquè la (co)creació de Matt Groening (‘Els Simpson’, ‘Futurama’) era una divertida, fosca, també emotiva escapada a l’edat mitjana més friqui del món, de la mà de personatges tan memorable com la princesa batalladora Bean, l’elf anomenat Elfo i el dimoni... Luci. La segona part promet més deliri fi. Netflix, des de divendres, dia 20 de setembre.


Una altra resposta a ‘Broadchurch’

Notícies relacionades

La gal·lesa, en concret. Per si no havíem vist ja prou sèries sobre petites comunitats en què ningú és innocent, SundanceTV estrena en uns dies una altra més, però estimable: ‘Keeping Faith’, amb Eve Myles (de ‘Broadchurch’, per a més déjà vu) com una advocada que s’enfronta a la desaparició del seu marit i soci de bufet. Com el jove Jonas de ‘Dark’, Faith sol portar impermeable groc. SundanceTV, des de dijous, dia 19 de setembre.


L’espia Archer, perdut a l’espai

Com les dues anteriors, la desena temporada d’‘Archer’ passa en el subconscient del superespia titular, encara en coma. La sèrie d’animació per a adults es trasllada ara a un espai exterior retrofuturista, un paisatge al ‘Moonraker’ on el nostre heroi i la tripulació a bord de la M/V Seamus se les veuran, segons sembla, amb alienígenes devoradors de cereals o robots gladiadors. Tot bé. Movistar+, completa sota demanda des d’aquest diumenge, dia 15.