CREADOR CAPITAL

Altres grans sèries de Jesse Armstrong, el pare de 'Succession'

Recordem algunes fites de la seva trajectòria televisiva

zentauroepp49397952 icult190810182203

zentauroepp49397952 icult190810182203

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

'Succession' és la primera sèrie nord-americana d’un guionista que ha marcat la tele i el cine britànics d’aquest segle. A més d’escriure guions per a 'The thick of it' i 'Black mirror' (el memorable 'Toda tu historia' sobre emocions rebobinades), va cocrear sèries tan assenyalades com les següents.

'Peep show' (2003-2015)

La primera sèrie creada per Armstrong amb el seu gairebé inseparable col·lega Sam Bain, als quals es va unir Andrew O'Connor. L’‘striptease’ existencial de dos companys de pis bastant disfuncionals, Mark (David Mitchell) i Jez (Robert Webb), les vides tristes dels quals, una ensopegada rere l’altre, observem en visió subjectiva, i escoltem els seus pensaments (per anomenar-los d’alguna manera) en una veu en ‘off’. Olivia Colman era Sophie, l’objecte de desig de Mark.


'Fresh meat' (2011-2016)

Notícies relacionades

Després d’explorar l’univers dels joves de vint anys a 'Peep show' i el de la gent de seixanta a la més oblidada 'The old guys', Armstrong & Bain es van acostar aquí amb èxit a la comèdia universitària. Set joves (un dels quals, desconegut per tots, invisible) comparteixen casa, festa i aventures durant els anys més caòtics de qualsevol vida. Hi havia situacions brillantment il·lògiques i diàlegs que podien ser d’un minimalisme delirant o un barroquisme aclaparador.


'Babylon' (2014)

Sèrie dramàtica però plena d’humor, amb un episodi pilot dirigit per Danny Boyle, sobre el dia a dia a la Policia Metropolitana de Londres. El cos queda cap per avall amb l’arribada de Liz Garvey (Brit Marling), excap de comunicació d’Instagram que ve a modernitzar i accelerar la conversa institució-ciutadà. Armstrong & Bain estan més interessats a fer bones preguntes que a oferir respostes fàcils, com en el seu guió (cofirmat amb Chris Morris) per a la comèdia sobre terrorisme islàmic 'Four lions'.