una veïna DE SARRIÀ-SANT GERVASI... Maria Molins, actriu

«M'agrada el nucli antic de Sarrià, tan amigable i pròxim»

Maria Molins, premi Gaudí 2013 a la millor actriu per la seva interpretació a la pel·lícula 'El bosc', és de Sarrià-Sant Gervasi. A Sant Gervasi hi va néixer i ara viu a Sarrià. A tocar del seu casc antic, l'actriu disfruta d'una cosa similar al que és el seu enclavament ideal: un poble

Carns J&J «Les millors hamburgueses de Barna»LA SEVA CARNISSERIA FAVORITA ÉS AL CARRER DE BON VIATGE, 2. LA SIMPATIA DE SOL I LES SEVES COMPANYES DONEN UN PLUS A LA «BONÍSSIMA CARN».

Carns J&J «Les millors hamburgueses de Barna»LA SEVA CARNISSERIA FAVORITA ÉS AL CARRER DE BON VIATGE, 2. LA SIMPATIA DE SOL I LES SEVES COMPANYES DONEN UN PLUS A LA «BONÍSSIMA CARN». / MARCELO la farina

3
Es llegeix en minuts
CARME ESCALES / Barcelona

Finalitzat el rodatge a Can-tàbria del seu últim treball cinematogràfic, Seve, la pel·lícula que retrata els primers anys de la vida del golfista Severiano Ballesteros, l'actriu Maria Molins (Barcelona, 1973) recupera la seva vida quotidiana a Sarrià. Ha aparcat el seu paper de Carmen, la mare del prestigiós esportista en el film que s'estrenarà a l'abril, per reprendre el seu rol com a mare de Dora, la nena que va pujar -encara al ventre- el mes de febrer passat a l'escenari en què els actors Santi Millán i Clara Segura i l'humorista Andreu Buenafuente van amenitzar la cerimònia d'entrega dels premis Gaudí de cine.

Molins va recollir aquella nit l'estatueta que l'acredita com a millor protagonista femenina de l'any per la seva interpretació de Dora, a la pel·lícula El bosc, d'Óscar Aibar. Dora és, a més, el nom de la filla de Molins, una nena que passeja ara al seu cotxet per Sarrià.

Ludoteca

La maternitat guia Maria Molins en una nova experiència al barri on viu des de fa poc més de tres anys. L'actriu de sèries com El cor de la ciutat, Kubala, Moreno i Manchón (TV-3) i Cuéntame cómo pasó (TVE), ha descobert com a mare la gran oferta que hi ha a Sarrià per a nens i nenes. La intèrpret ha sabut teixir en el seu veïnat vincles d'amistat als seus comerços predilectes, en el jogging a la carretera de les Aigües, a les converses amb una jove nord-americana amb qui perfecciona el seu anglès o en l'intercanvi en la solidària fórmula del Banc del Temps de la Casa Orlandai (Joan Piquet, 23).

«Entre els arbres dels jardins de la Vil·la Cecília, tenim una fabulosa ludoteca municipal amb bicicletes, jocs i contes per als més petits», explica l'actriu. El pulmó verd que suposa aquest parc pròxim a casa seva, i els jardins contigus de Vil·la Amèlia, són un bé molt preuat per a aquesta acèrrima defensora del medi ambient, els carrils per a bicis -mitjà de transport que ella utilitza des de fa més de 10 anys-, i tot el que contribueixi a millorar l'atmosfera urbana. «Barcelona seria la ciutat ideal sense la seva terrible pol·lució», argumenta Molins, que també ha viscut a l'Eixample i vuit anys al Born. «Hauríem de replantejar-nos la via pública per concebre espais més aptes per a la convivència entre ciclistes, vianants i cotxes però, per sobre de tot, per aconseguir reduir la contaminació», indica l'actriu.

La intèrpret de Sor Sagrario a Historias robadas (Antena 3), sobre nadons venuts en hospitals, aprecia de Sarrià «l'estructura del seu nucli antic, tan amigable i pròxima». Molins no acaba de comprendre que costi tant apostar per mesures com «establir parades de taxi a tots els barris i evitar així que hagin de circular contínuament a la recerca de passatge», apunta. L'actriu afegeix que «a més d'un gran estalvi per a ells, baixarien les emissions de CO2».

La contaminació

Molins es declara fervent defensora «del cotxe híbrid o elèctric, i subvencionat per la Generalitat. O si no, com a Mèxic, que els cotxes circulin en dies alterns, segons tinguin matrícula parell o senar», diu preocupada. «La contaminació és el primer motiu pel qual me n'aniria a viure fora de la ciutat, i això tenint en compte que em sento privilegiada de viure en un barri com Sarrià, a prop de la muntanya», expressa Molins.

Notícies relacionades

Per a aquesta actriu, considerada una de les 12 cares del cine espanyol en l'edició del Relevo 2013 de la revista Fotogramas, hi ha alguna cosa que fa de Sarrià un barri entranyable i confortable. «A més d'oferir activitats per a totes les edats -assenyala- té botigues xulíssimes. A algunes les anomeno botigues de somni perquè hi entres i és com si estiguessis en una altra època. Unes venen antiguitats amb les quals m'agrada fer regals, altres roba de nadó teixida per dones grans a les quals veus treballar i de qui pots aprendre...».

Molins, que prepara nous projectes de teatre i audiovisuals, admira també «el gran associacionisme de Sarrià. Els comerciants s'ajuden entre ells i al·lucino amb les festes que organitzen», diu l'actriu d'Olor de colònia (TV-3).