Perjudicis per a l’esport modest

El futbol base de Santa Coloma critica la desregulació de la Kings League: «Altera la competició»

La Fundació Esportiva Grama demana ajuda a les federacions catalana i espanyola per evitar el transvasament de jugadors

CONTEXT | Kings League, ¿i ara què?: «Hi ha jugadors que deixaran el futbol per fer-se professionals d’això»

EL FENOMEN | ¿Per què la Kings League s’ha convertit en un fenomen de masses?

Un grup de nois i noies de la Fundació Grama, amb el president, Antonio Morales, i el vicepresident, Jaume Abelló, dimecres, al Nou Municipal de Santa Coloma.

Un grup de nois i noies de la Fundació Grama, amb el president, Antonio Morales, i el vicepresident, Jaume Abelló, dimecres, al Nou Municipal de Santa Coloma. / CARLOS MONTAÑÉS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Esportiva Grama, l’entitat que lidera el futbol base de Santa Coloma de Gramenet i amb un primer equip i estendard que juga a la Tercera Divisió Nacional, ha emès un comunicat crític amb la popular Kings League de Gerard Piqué i Ibai Llanos, que acusen de valer-se de la seva desregulació per fitxar jugadors de l’esport modest al marge de la normativa federativa, una cosa que segons el parer del club «altera la competició».

En l’escrit, el president de la Grama,l’històric Antonio Morales, sol·licita a la Federació Catalana de Futbol (FCF) una assemblea extraordinària durant la segona quinzena del mes de setembre «amb la voluntat de construir un marc regulador que permeti una convivència pacífica entre el futbol ‘amateur’ i aquestes noves fórmules de competició».

La Fundació insisteix que la Kings League es desenvolupa al marge de les estructures de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), un fet que, asseguren des de la Grama, obstrueix el futur normalitzat de la competició: «No hi ha cap regulació que limiti la seva intromissió en la vida dels nostres clubs», explica el comunicat oficial.

Sancions dissuasòries de la Federació

A les consultes d’EL PERIÓDICO, Morales explica que no demana que s’acabi la Kings League: «Que continuï, però dins d’un ordre. Al febrer, en plena competició, ens van fitxar tres o quatre jugadors i nosaltres no podíem fitxar. Al juny va tornar a passar amb tres jugadors més quan ja tenia l’equip fet».

Morales insisteix que la controvèrsia es resoldria amb una simple negociació. «Si un noi queda lliure a final de temporada, que se’n vagi on vulgui. Si no, que vinguin a negociar com qualsevol altre equip. El que no pot ser és que a meitat de temporada se’ns en vagin jugadors i nosaltres no puguem fitxar», reivindica el president Morales, que exigeix a les federacions catalana i espanyola actuar amb sancions que dissuadeixin els jugadors d’anar-se’n a la lliga de Piqué.

Notícies relacionades

Tot i així, Morales explica que, pels fitxatges del juny, a la Grama van haver d’abonar des de la Kings League uns 10.000 per cada jugador, ja que prèviament havien firmat un compromís en cada fitxa amb indemnitzacions. «No som els únics als quals els ha passat: el Sants va descendir i el Granollers no va poder ascendir pels jugadors que els van fitxar des de la Kings League», diu Morales.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma de Gramenet a EL PERIÓDICO Santa Coloma