Pacte de «governabilitat»

El PSC de Santa Coloma integra dos regidors de Ciutadans al Govern municipal

L’alcaldessa, Núria Parlon, i el cap de llista de Ciutadans, Dimas Gragera, han firmat l’acord aquest dimarts

Núria Parlon (PSC), investida alcaldessa de Santa Coloma per quarta vegada i amb majoria absoluta

Govern (PSC) i Cs pacten a Santa Coloma anul·lar el ple per les citacions judicials del ‘PERI’

El PSC de Santa Coloma integra dos regidors de Ciutadans al Govern municipal

AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els dos regidors que Ciutadans va aconseguir a Santa Coloma de Gramenet en els comicis del 28 de maig entraran al Govern municipal liderat per la socialista Núria Parlon, malgrat que el PSC va aconseguir majoria absoluta en aquesta localitat. D’aquesta manera, l’executiu passa de tenir 17 regidors socialistes, a disposar-ne de 19, d’un total de 27 que conformen el ple. L’oposició queda formada pels 4 regidors d’ERC (liderats per Gabriel Rufián), els dos del PP i els dos de Vox.

Així ho han anunciat l’alcaldessa Núria Parlon, el portaveu socialista, Esteve Serrano; junt amb els dos regidors taronges, Dimas Gragera i Salvador Tovar en una roda de premsa aquest dimarts al matí. Segons Parlon, la ciutadania ha votat «pluralitat» i el projecte de govern millorarà amb l’aportació dels dos regidors de Cs, però ha deixat clar que no es tracta d’un govern de «coalició».

Una diferència que queda recollida en el sisè punt del document firmat: «Aquest document no recull les propostes d’un govern de coalició. Les línies estratègiques que donaran cos al govern de la ciutat derivaran de les propostes programàtiques del partit majoritari (PSC) que han sigut revalidades per les urnes».

Cs diu que està «satisfet»

L’acord amb Ciutadans arriba en un moment especialment delicat per al partit, que va sortir molt tocat de les eleccions del 28 de maig, en què va aconseguir només 10 regidors a tot Catalunya. A més, el partit taronja està immers en un procés de reconstrucció, a l’espera de celebrar unes primàries per renovar la direcció a l’octubre, i conviu amb fortes discrepàncies internes.

Justament, una de les veus més crítiques amb el rumb del partit és la d’un dels dos regidors de Santa Coloma, Salva Tovar.

No obstant, tant des de la direcció autonòmica del partit com des del grup municipal a Santa Coloma neguen que l’acord hagi provocat discrepàncies dins del partit –asseguren que estaven totes les parts informades– i es manifesten «molt satisfets» pel pacte, que emmarquen estrictament en l’àmbit local.

Pacte estrictament local

«Estic segur que serà bo per a la ciutat. Ens donen l’oportunitat de gestionar i ho farem. Els nostres vots venen de la nostra tasca als barris aquests anys, i volem ser útils a aquestes persones», ha afirmat Gragera en roda de premsa, deixant clar també que «cap de les dues forces tenia necessitat d’arribar a aquest pacte».

Notícies relacionades

També, s’ha pronunciat sobre això la diputada de Ciutadans, Anna Grau, en una roda de premsa des del Parlament, que ha assegurat que l’entrada d’aquests dos regidors donarà «molta credibilitat a la gestió de l’Ajuntament» per la seva «experiència contrastada». «Els veïns n’estaran agraïts», ha conclòs Grau.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma de Gramenet a EL PERIÓDICO Santa Coloma