5 anys okupat

Desallotjat un controvertit centre okupat de Santa Coloma

  • Els Mossos d’Esquadra han desallotjat el CSOA LaKasa, un espai que portava 5 anys ocupat després d’un intent d’enderrocar l’edifici

Desallotjat un controvertit centre okupat de Santa Coloma
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han efectuat aquest matí el desallotjament del Centre Social Okupat Autogestionat (CSOA) Lakasa, ubicat a escassos metres de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Fa cinc anys, un intent d’enderrocar l’edifici va precipitar que l’espai fos ocupat fins aquest dijous. Durant aquest lustre, el centre CSOA Lakasa ha ofert tallers, sales d’estudi i una emissora de ràdio per als veïns del barri.

Desallotjament a mitges

Segons ha informat el CSOA Lakasa al seu Instagram, els Mossos d’Esquadra únicament han desallotjat el centre, però en els pròxims dies volen desallotjar la part de dalt de l’edifici, on viuen alguns veïns que es troben en situacions vulnerables.

Notícies relacionades

Davant aquestes circumstàncies, el centre social ocupat ha convocat els veïns que recolzen i donen suport a aquesta causa a manifestar-se davant de l’ajuntament, a la plaça de la Vila de Santa Coloma. També han programat una sèrie de concerts al carrer del Pedró, número 14, per protestar davant aquest desallotjament.

Preveient que en els pròxims dies els Mossos tornaran a actuar per desallotjar la totalitat de l’edifici, els integrants del CSOA Lakasa han comunicat que faran colònies de resistència a les diferents cases en perill, sol·licitant ajuda «per ser com més millor davant possibles desallotjaments imminents».