Celebració del 25-N

Santa Coloma torna a clamar contra les violències masclistes amb actes reivindicatius

La ciutat programa actes amb perspectiva de gènere durant tota la setmana del 21 de novembre

zentauroepp52631243 ciba200305122014

zentauroepp52631243 ciba200305122014 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sota el lema ‘Lliure de violències’, Santa Coloma de Gramenet torna a acollir aquest any activitats de commemoració del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència contra les Dones, que se celebra aquest 25 de novembre (25-N).

Durant tot el mes la ciutadania pot participar en múltiples actes per commemorar el 25-N, davant el qual «associacions de dones, entitats i institucions de la ciutat ens comprometem a vetllar per aconseguir una societat més igualitària i lliure de violències patriarcals», segons explica l’Ajuntament en un comunicat.

Notícies relacionades

Entre els actes programats, més de vint durant el mes de novembre, destaquen els següents:

  • 21 de novembre (18.00 h). Biblioteca Central. ‘L’hora del conte: Contes de nens (Gina Clotet)’. «Daniela vol ser pirata i per això haurà de superar un munt de proves i demostrar que no té por».

  • 21 i 28 de novembre (18.00 h). La CIBA. ‘Marxes exploratòries: La ciutat des d’una perspectiva de gènere’. «Les marxes exploratòries són una eina primordial que facilita l’elaboració de les propostes i recomanacions de millora de la seguretat urbana amb perspectiva de gènere», assegura el comunicat del consistori.

  • 23 de novembre (10.00 h). La CIBA. ‘Diàlegs professionals: Quan cridem els nostres noms’, amb Alba Alfageme, psicòloga especialitzada en victimologia i violència sexual i professora de psicologia de la Universitat de Girona.

  • 25 de novembre (12.00 h). Plaça de la Vila. Violències masclistes: ¿què has de dir? Acte central de la campanya de prevenció protagonitzada per l’alumnat dels centres educatius de Santa Coloma. 18 h. Concentració i lectura del Manifest unitari 25 N. El Consell de les Dones convida la ciutadania a l’acte de denúncia contra totes les formes de violències masclistes que pateixen les dones i les nenes arreu del món.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma