Guardó del Cercle d’Economia

L’institut Lluís Millet de Santa Coloma, premiat per la seva «capacitat de transformació pedagògica»

L’institut Lluís Millet de Santa Coloma, premiat per la seva «capacitat de transformació pedagògica»

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
EFE

El premi Educació de la Fundació Cercle d’Economia en la categoria d’infantil i primària ha recaigut aquest any en l’Institut Escola Lluís Millet del barri de Singuerlín de Santa Coloma de Gramenet «per la seva capacitat de millora i transformació del centre».

El jurat ha destacat que el centre està «molt arrelat al barri» i que ha sigut «pioner» en diversos projectes així com en la immersió lingüística, informa el Cercle.

En el curs 2014-2015, explica el Cercle, la nova direcció va iniciar un intens procés de transformació pedagògica per fer front a problemes de desmotivació dels nens a l’aula, la falta de concentració d’alumnes de necessitats especials i la conflictivitat i baix rendiment acadèmic.

Així, es va aconseguir impulsar el treball més autònom de l’alumnat i es va introduir de forma molt destacada el treball artístic, musical i corporal «des d’una mirada de conjunt de l’aprenentatge treballant les diverses intel·ligències a potenciar», han explicat.

«L’eix vertebrador del nou projecte va ser l’educació emocional i motivadora per donar estabilitat als nens», ha afegit el jurat.

Més premis

Així mateix, el premi Educació Agbar en la categoria de secundària i batxillerat l’ha rebut l’Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal i, finalment, el premi Educació CaixaBank Dualiza de formació professional ha sigut per a l’Institut Torre Roja de Viladecans.

Cada un dels tres centres educatius que han rebut el premi en la seva modalitat obtenen 10.000 euros, a més d’un diploma de reconeixement per als finalistes.

L’acte d’entrega de premis ha comptat amb la participació el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, i el president de la Fundació del Cercle d’Economia, Pedro Fontana, entre d’altres.

Notícies relacionades

La Fundació Cercle d’Economia va crear el 2008 aquests premis per reconèixer anualment l’esforç dels centres educatius que potencien la generació del talent en entorns amb dificultats.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma