Impostos municipals

Santa Coloma congela les ordenances fiscals i els preus públics per al 2023

  • La proposta de l’executiu va tirar endavant amb els vots a favor del PSC i l’abstenció de tots els grups de l’oposició: ERC, En Comú Podem i Ciutadans

Santa Coloma congela les ordenances fiscals i els preus públics per al 2023

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) va aprovar aquest dilluns, 26 setembre, de manera inicial, les ordenances fiscals i preus públics per al 2023. En la sessió plenària, també es va aprovar una modificació del crèdit del pressupost per destinar 1,2 milions d’euros de superàvit a l’atenció de situacions d’emergència habitacional, entre d’altres.

La proposta de l’executiu va tirar endavant amb els vots a favor del PSC –que governa a la ciutat amb majoria absoluta– i l’abstenció de tots els grups de l’oposició: ERC, ECP i Cs.

Així, es manté la congelació de tarifes, en especial de l’impost sobre béns immobles (IBI), «com a mesura de suport a les famílies, incorporant beneficis fiscals per impulsar actuacions en matèria d’estalvi energètic dirigides tant a particulars com a empreses», remarquen des del govern local.

D’aquesta manera, es bonifica la instal·lació de punts de càrrega de vehicles elèctrics en l’IBI, l’IAE i l’impost sobre construccions.

Reducció de residus alimentaris

D’altra banda, s’impulsa una mesura de bonificació de la quota per la reducció de residus alimentaris a empreses de distribució alimentària i de restauració que col·laborin amb entitats d’economia social sense ànim de lucre.

Notícies relacionades

Finalment, es creen «noves tarifes» per als concessionaris del Mercat de Singuerlin i es mantenen les mesures de suport creades per pal·liar els efectes de la pandèmia de covid-19 quant a l’ocupació de la via pública de les terrasses dels establiments d’hostaleria.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma