Sanitat pública

L’Esperit Sant de Santa Coloma renova el seu sistema de classificació de pacients d’urgències

  • Es tracta d’una escala que serveix per determinar els paràmetres clínics i que complementa el triatge que fa infermeria

exterior urgencies fhes lr 1588672062 700

exterior urgencies fhes lr 1588672062 700

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei d’Urgències de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha instal·lat un nou sistema de classificació de pacients que complementa el sistema actual de selecció i que «permet classificar els pacients segons diferents paràmetres clínics i d’aquesta manera millorar l’atenció, optimitzar recursos i descongestionar aquesta àrea hospitalària», asseveren des del centre colomenc.

Es tracta de la incorporació al triatge de l’escala National Early Warning Score (NEWS), creada al Regne Unit, per identificar per mitjà d’una puntuació «objectiva» els anomenats «punts d’alerta primerenca» (EWS) és a dir «aquelles manifestacions basades en paràmetres clínics en el pacient que poden ser útils per ajudar a determinar el seu estat de gravetat i la necessitat de ser sotmès a intervencions clíniques immediates», comenten des de la FHES.

L’escala NEWS es basa en un sistema en el qual s’assigna una puntuació als mesuraments fisiològics, ja registrades a la pràctica habitual, quan els pacients es presenten o estan sent monitoritzats a l’hospital.

En total es valoren vuit paràmetres fisiològics que es puntuen: freqüència respiratòria, saturació d’oxigen, saturació d’oxigen en cas d’EPOC, oxigen suplementari, pressió arterial sistòlica, freqüència cardíaca, estat de consciència i control de temperatura.

Conclusions de la puntuació

Depenent del resultat de la puntuació, l’informe proporciona recomanacions sobre la freqüència del monitoratge, la urgència de la revisió clínica i els requisits de competència de l’equip mèdic necessaris per donar una resposta immediata i amb intervencions específiques.

El personal d’infermeria d’urgències de la FHES s’encarrega de realitzar la tasca de classificació del pacient i la seva derivació a l’àrea més convenient en funció dels signes i símptomes que presenti.

Notícies relacionades

La nova classificació de pacients es va posar en marxa durant el juliol passat.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma