Drets de la tercera edat

L’Esperit Sant de Santa Coloma impulsa una campanya per promoure el bon tracte a les persones grans

  • L’objectiu és fer «obrir els ulls» als professionals sobre les discriminacions per raó d’edat

L’Esperit Sant de Santa Coloma impulsa una campanya per promoure el bon tracte a les persones grans

FHES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) han posat en marxa una campanya de sensibilització dirigida als professionals del centre per promoure el bon tracte cap a les persones grans. L’objectiu és fer «obrir els ulls» davant la discriminació per raó d’edat, «omnipresent i arrelada en les nostres institucions i relacions», i «parar-nos a reflexionar sobre la nostra conducta com a professionals de l’àmbit de la salut», assenyalen des de l’hospital colomenc.

Així, des de l’Esperit Sant expliquen que els referents d’humanització de la FHES han simulat ser visitadors d’un laboratori que s’han passejat pels diferents serveis de l’hospital per donar a conèixer el «nou fàrmac» ‘Respectin’, que «serveix per combatre els estereotips relacionats amb l’edat avançada».

També han fet entrega d’un bolígraf i d’un díptic amb consells per lluitar contra l’edatisme: reconèixer la singularitat, respectar desitjos i preferències, assegurar el dret a la intimitat i la confidencialitat; escoltar «donant valor», utilitzar un llenguatge clar i comprensible, eliminar la infantilització.

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa és una de les actuacions emmarcades dins del Pla d’Humanització que s’està impulsant des de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant amb l’objectiu de fer avançar l’hospital cap a una atenció cada vegada més centrada en les persones.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma