Urbanisme

Inversió «sense precedents» per a la construcció de la nova comissaria de Policia Local de Santa Coloma

  • El projecte preveu un pressupost d’execució per contracte de més de 13 milions d’euros, als quals se sumen altres despeses tècniques

Inversió «sense precedents» per a la construcció de la nova comissaria de Policia Local de Santa Coloma

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha aprovat una inversió «sense precedents» per al projecte de construcció de la nova comissaria de la Policia Local.

El projecte preveu un pressupost d’execució per contracte (PEC) de 10.747.524,27 euros, que inclou les despeses de seguretat i salut, i al qual ha d’afegir-se l’import de l’IVA corresponent al 21% i que ascendeix a 2.256.980,09 euros. És a dir, el pressupost d’execució per contracte amb IVA per a les obres és de 13.004.504,37 euros, als quals se sumen altres despeses tècniques, en què resulta un total de 14.164.504,37 euros (PEC+IVA).

«Es tracta, possiblement, de la inversió més elevada des de l’inici dels ajuntaments democràtics en una nova infraestructura per situar la Policia Local de Santa Coloma com una de les millors policies de Catalunya», defensen des del govern colomenc.

«En definitiva, l’increment d’efectius fins als 140 i les possibilitats que atorgarà la construcció de la nova comissaria de Policia Local, permetrà aplicar noves tecnologies i adaptar de forma òptima els recursos municipals a l’evolució de les necessitats en matèria de seguretat de la nostra ciutat», afegeixen. Aquest projecte contempla un termini de 24 mesos per executar les obres.

Ubicació de l’equipament

La ubicació de la futura comissaria de la Policia Local de Santa Coloma de Gramenet serà en un solar situat a l’avinguda de la Generalitat entre els números 160 i 170, davant el carrer de Pau Claris i dins de l’àmbit del que serà la plaça de les Cultures Fase 2.

Notícies relacionades

Des de l’ajuntament expliquen que l’edifici comptarà amb dues plantes sòcol, que comptaran amb façana al passeig de la Salzereda, però estaran enterrades respecte a l’avinguda de la Generalitat. Així, l’edifici projectat té una planta soterrani respecte al passeig de la Salzereda, dues plantes sòcol i quatre plantes sobre rasant respecte a l’avinguda Generalitat. L’accés principal de l’edifici per als ciutadans es preveu des de l’espai destinat a la plaça de les Cultures a escala de l’avinguda de la Generalitat. L’accés pels vehicles es preveu des del passeig de la Salzereda.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma