Medi ambient

Santa Coloma rep 3 milions d’euros de fons europeus per a la renaturalització del Besòs

  • El projecte de recuperació, que inclou la creació d’un Refugi de Biodiversitat al riu, ha sigut un dels 18 escollits entre 99 candidatures

Santa Coloma rep 3 milions d’euros de fons europeus per a la renaturalització del Besòs

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha atorgat una subvenció de 3.056.516,22 euros a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) per desenvolupar la II Fase del projecte de Renaturalització del Besòs i la creació d’un Refugi de Biodiversitat al riu i al seu entorn natural.

El consistori colomenc ha explicat que el projecte de recuperació del Besòs ha sigut un dels 18 escollits entre 99 candidatures i que, així, Santa Coloma gaudirà d’una ajuda europea per millorar la biodiversitat.

Després de rebre gairebé cinc milions i mig d’euros el març per a projectes relacionats amb la Mobilitat Sostenible, Santa Coloma torna a accedir als fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, el programa més important dels fons Next Generation, un paquet d’estímul econòmic per superar la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia i per impulsar reformes amb la mirada posada en el futur.

La Renaturalització del Besòs

AMB i l’Ajuntament de Santa Coloma van iniciar el gener passat les obres del projecte de renaturalització que «millorarà la qualitat ambiental de l’espai fluvial i permetrà un desenvolupament de la biodiversitat de flora i fauna al riu Besòs», assenyalen des del consistori.

Notícies relacionades

Un dels objectius estratègics és posar en marxa espais educatius, d’estudi i observació, per al desenvolupament d’activitats de divulgació i ciència. En aquest context, el 22 de juny es va firmar un conveni per a la participació del professorat i alumnat de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona en el seguiment científic de la millora de la biodiversitat al riu.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma