Seguretat al transport públic

Santa Coloma estrena punts lila al metro per la revetlla de Sant Joan

  • Hi haurà dos punts fixos, a les estacions de Santa Coloma i Fondo, i un d’itinerant que atendrà les altres cinc estacions de metro de la ciutat

Santa Coloma estrena punts lila al metro per la revetlla de Sant Joan

TMB

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) instal·larà punts lila contra la violència sexista o LGTBI-fòbica dins el metro per primera vegada i ho farà coincidint amb la revetlla de Sant Joan. Es tracta de la continuació d’una prova pilot amb agents violetes a les estacions de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), que viurà la primera experiència en una nit d’afluència massiva al carrer i els transports públics. En concret, hi haurà dos punts fixos, a les parades de Santa Coloma i Fondo, i un punt itinerant que atendrà les altres cinc estacions de metro de la ciutat amb agents violeta que es desplaçaran per les estacions sense punt fix, ha explicat TMB en un comunicat.

Els punts lila seran atesos pels agents violetes de la CIBA, l’equipament municipal referent als temes de la dona. Sis persones en total formaran aquest dispositiu, que estarà disponible de les 23 hores del 23 de juny fins a les 6 hores de l’endemà, festivitat de Sant Joan.

L’acord entre TMB i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per fomentar la tolerància zero davant l’assetjament o qualsevol manifestació de violència sexista o LGTBI-fòbia fa un pas més la nit de Sant Joan.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha recordat que aquesta iniciativa «és un primer punt de suport a les víctimes, i s’afegeix a la instal·lació de més càmeres als trens i una millor il·luminació». Bonet ha insistit que «el transport públic ha de ser un lloc segur per tothom, independentment de la seva orientació sexual o el seu gènere» i ha recordat que «per a TMB aquest tema és una prioritat absoluta».

Més agents violetes i càmeres de seguretat

La prova pilot que es desenvolupa des del maig a les set estacions de Santa Coloma té voluntat d’estendre’s a tota la xarxa de metro i ja s’ha format 68 persones de la plantilla de TMB. A més, l’entitat, de cara al 2025, preveu augmentar la instal·lació de càmeres –que actualment ja són més de 8.000 (entre trens i estaciones)– i seguirà amb la instal·lació d’enllumenat led, per augmentar la il·luminació a les instal·lacions, entre altres mesures.

Notícies relacionades

Per la revetlla de Sant Joan, com cada any, TMB donarà servei de metro tota la nit: els trens circularan sense interrupció des de les 5 de la matinada de dijous, 23 de juny, fins a les 2 de la matinada del dia 25 –és a dir, fins a la finalització del servei del divendres 24–, per la qual cosa funcionaran de forma continuada durant 45 hores.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma