Sanitat pública

L’Hospital Esperit Sant de Santa Coloma incorpora als seus serveis la cirurgia reconstructiva de la uretra

  • És una patologia freqüent en la pràctica diària de l’uròleg i es refereix a la disminució de calibre uretral

L’Hospital Esperit Sant de Santa Coloma incorpora als seus serveis la cirurgia reconstructiva de la uretra

FHES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de fa uns mesos, el Servei d’Urologia de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha incorporat la cirurgia reconstructiva de la uretra entre els procediments quirúrgics que formen part de la seva cartera de serveis.

L’estenosi uretral és una patologia freqüent en la pràctica diària de l’uròleg i es refereix a la disminució de calibre uretral, que té com a conseqüència símptomes urinaris predominantment obstructius, infeccions d’orina o retenció urinària. «Es tracta d’una patologia amb múltiples causes i un tractament en molts casos complex», expliquen des de la FHES.

En total, en la FHES ja s’han intervingut un total d’onze pacients i «s’han aconseguit molt bons resultats». «En la visita posterior a la intervenció han millorat els paràmetres de la prova de la fluxometria i en un 90% dels casos han millorat la seva qualitat de vida», assenyalen des de l’Esperit Sant.

Notícies relacionades

La incorporació d’aquesta intervenció està emmarcada en la Unitat Funcional d’Urologia de Santa Coloma, creada el 2013. Aquesta aliança entre la Fundació Hospital de l’Esperit Sant i l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona neix «amb l’objectiu millorar la qualitat i l’eficiència dels dos serveis i acostar l’assistència sanitària especialitzada als pacients colomencs, evitant derivacions innecessàries al centre badaloní».

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO