Assistència gratuïta

Els mediadors interculturals de l’Esperit Sant de Santa Coloma van atendre 410 pacients el 2021

El 80% dels usuaris que utilitzen aquest servei són dones

Els mediadors interculturals de l’Esperit Sant de Santa Coloma van atendre 410 pacients el 2021

FHES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) disposa d’un servei de mediació intercultural que fa d’enllaç entre professionals sanitaris i usuaris nouvinguts. És un servei gratuït que s’ofereix a totes les persones que, per qüestions idiomàtiques, culturals, religioses o pel desconeixement del sistema sanitari o normativa de l’hospital, requereixen un recolzament per rebre correctament les informacions.

Durant l’any passat, la majoria d’usuaris d’aquest servei van ser dones i d’un grup d’edat comprès entre 25 i 64 anys, apunten des de la FHES. L’idioma que més va requerir mediació va ser l’àrab (336 consultes), seguit del xinès (74 consultes). Així, les especialitats en què se sol·liciten més mediacions són medicina interna, programació de visites, diagnòstic per la imatge, ginecologia i obstetrícia i cirurgia general.

El servei de mediació de l’Esperit Sant està format per Noura Akkar, mediadora àrab, i Tian Qi, mediador de xinès, i el seu treball és «facilitar la comunicació entre personal sanitari i pacient i per aclarir dubtes i per prevenir i intervenir en possibles conflictes» que es poden produir per qüestions culturals, religioses o de tradició.

Notícies relacionades

El servei de mediació intercultural de l’hospital pot sol·licitar-se de dues maneres: en ocasions, el mateix professional detecta la dificultat d’entesa amb el pacient i es posa en contacte amb el servei, però també ho pot sol·licitar l’usuari prèviament. Actualment, aquesta opció està disponible els dimarts (àrab) i els dijous (xinès) de nou del matí a una del migdia.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO