Memòria històrica

El Teatre Sagarra de Santa Coloma projecta el documental ‘Gustau, la transició al descobert’

  • Després de la projecció, hi haurà un debat amb el director del documental, Jaume Domènech; el germà del protagonista, Marc Muñoz, i la periodista Montserrat Armengou

sagarra

sagarra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dimecres, 24 de novembre (19 h), i dins del programa municipal de memòria històrica, es portarà a terme la projecció del documental Gustau, la transició al descobert al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet.

Es tracta d’una producció de Balandra Films que ha sigut seleccionada i premiada en alguns dels «més prestigiosos festivals del món», expliquen des del consistori. El documental ha rebut, per exemple, el premi al millor director de llargmetratge documental a Cannes Film Awards 2021.

El documental, dirigit per Jaume Domènech, narra la incansable recerca de justícia per part de la família de Gustau Muñoz de Bustillo, un jove mort l’11 de setembre del 1978 d’un tret efectuat per la policia en una manifestació. El seu cas, que es va arxivar sense arribar a judici, s’ha inclòs en la querella argentina contra el franquisme. Seria la primera vegada que un delicte comès durant la Transició espanyola podria investigar-se com a crim contra la humanitat.

Després del visionament, hi haurà un debat amb la participació del director del documental, Jaume Domènech; del germà del protagonista, Marc Muñoz, i la periodista Montserrat Armengou.

Notícies relacionades

Es poden adquirir entrades gratuïtes a teatresagarra.koobin.cat o a la taquilla del teatre els divendres de 10 a 14 h o de 17 a 20 h.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO