Espais segurs

Uns 300 locals de Santa Coloma vetllen per víctimes de violència masclista

  • Aquests espais reben denúncies de víctimes d’agressions masclistes o LGTBI-fòbiques i activen els protocols d’actuació en espais d’oci

  • La iniciativa ha multiplicat per quatre la participació i implicació comunitària des que es va posar en marxa fa dos anys

Uns 300 locals de Santa Coloma vetllen per víctimes de violència masclista

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
EFE

El projecte Xarxa Violeta de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) suma ja al voltant de 300 establiments, entitats, clubs i associacions de la ciutat que reben denúncies de víctimes d’agressions masclistes o LGTBI-fòbiques i activen els protocols d’actuació en espais d’oci. Tal com ha informat el consistori, la iniciativa ha multiplicat per quatre la participació i implicació comunitària des que es va posar en marxa fa dos anys, per la qual cosa les adhesions han passat de 64 el 2019 a les 294 actuals.

Quan va arrencar el projecte van ser sobretot locals d’oci nocturn els que s’hi van sumar, així com gasolineres, farmàcies, aparcaments o serveis de taxi, mentre que les noves incorporacions han sigut principalment establiments de primera necessitat, com supermercats, estancs, associacions veïnals, clubs socials i comerços de proximitat.

«És un projecte de ciutat crucial quant a la seguretat, que converteix Santa Coloma en una població de referència en la lluita contra les violències masclistes i LGTBI-fòbiques», ha assenyalat l’alcaldessa, Núria Parlon. Gràcies a aquest projecte, qualsevol persona que es trobi davant una possible agressió sexista o LGTBI-fòbica pot acudir a aquests espais de la Xarxa Violeta, on activaran el Protocol d’Actuació i Coordinació Professional.

Notícies relacionades

L’objectiu és facilitar les eines i recursos als locals perquè puguin detectar i prevenir aquest tipus de violència i facilitar l’acompanyament de les possibles víctimes. El protocol que s’activa està disponible tots els dies de l’any les 24 hores i inclou des de serveis policials, sanitaris, agents nocturns, serens, servei d’atenció a les víctimes, psicòlegs de guàrdia i experts, entre d’altres.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO