Contra la violència masclista

Santa Coloma de Gramenet clama ‘Vives ens volem’ en el marc del programa del 25-N

  • L’acte central serà dijous 25 de novembre i consistirà en una concentració reivindicativa i la lectura del «manifest unitari»

  • Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

Santa Coloma de Gramenet clama ‘Vives ens volem’ en el marc del programa del 25-N

Ayuntamiento de Santa Coloma

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sota el lema ‘¡Vives ens volem, prou violència contra les dones!’, Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) es converteix, un any més, «en un espai de reivindicació i lluita contra les violències masclistes i patriarcals», defensen des del consistori. Fins al 20 de desembre, l’Ajuntament i diferents entitats membres del Consell Municipal de les Dones i altres associacions de la ciutat han organitzat una trentena d’activitats en el marc del 25 de novembre (25-N), el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

Els indicadors de la violència masclista superen els nivells del 2020, afectat per la crisi de la Covid-19, i se situen «a nivells molt similars als del 2019», segons dades de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere.

Així, l’acte central serà dijous 25 de novembre (18 h), a la plaça de la Vila, i consistirà amb una concentració reivindicativa i amb la lectura del «manifest unitari». «Es recuperen així els tradicionals actes presencials del 25-N, després d’un any de pandèmia, durant el qual s’ha continuat amb el compromís feminista de la ciutat, amb un ampli ventall d’accions, però gairebé totes virtuals, adaptant-se a la situació sanitària», assenyalen des de l’Ajuntament de Santa Coloma.

‘25NStreetArtAcció’

La principal novetat d’aquest any serà la campanya de prevenció de les violències masclistes ’25NStreetArtAcció’, protagonitzada per l’alumnat dels centres educatius de la ciutat. 38 grups de 14 instituts de la ciutat participaran en aquesta iniciativa de la mà de la CIBA.

Es tracta d’una campanya de sensibilització i prevenció a través de l’art urbà, en la qual els centres i els seus alumnes tenen un paper protagonista. «Els joves aprendran tècniques de l’art urbà, grafits, wheatpasting o instal·lacions de carrer, per elaborar els seus propis missatges de prevenció de les violències masclistes», remarquen des del consistori.

Amb l’ajuda de l’equip d’agents d’igualtat de la CIBA i dels artistes Me Lata, l’alumnat realitzarà diferents tallers per entendre el significat de la data assenyalada i aprendre diferents eines de treball que els permetran enllaunar els missatges que volen transmetre. El 25-N (12 h) es farà l’acte central a la plaça de la Vila, en el que participaran els centres educatius protagonistes i on s’exposaran tots els missatges enllaunats d’art, esperança i transformació per a una Santa Coloma lliure de violències masclistes.

‘Santa Coloma, Xarxa Violeta’

Una altra de les activitats destacades serà ‘Santa Coloma, Xarxa Violeta’, que tindrà lloc el 18 de novembre (18 h) a La CIBA. Aquest projecte innovador es va presentar el 2019, per crear «espais segurs contra les violències masclistes i lgtbi-fòbiques», amb la col·laboració de 60 establiments de la ciutat, la majoria locals d’oci nocturn.

Notícies relacionades

Actualment, hi participen més de 250, després de la incorporació de «nombrosos» serveis essencials de proximitat, com comerços o farmàcies, convertint Santa Coloma en un referent en la prevenció de les violències masclistes.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO