Mobilitat

La Policia Local de Santa Coloma imposa 450 sancions pel mal ús del patinet elèctric l’últim any

  • Des del consistori remarquen que gairebé la meitat (191), han sigut per circular per les voreres o per zones per als vianants

La Policia Local de Santa Coloma imposa 450 sancions pel mal ús del patinet elèctric l’últim any

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des que es va crear l’ordenança municipal que regula les noves formes de mobilitat com els patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal, l’octubre del 2020, la Policia Local de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha imposat 455 sancions pel seu «ús inadequat».

Des del consistori remarquen que gairebé la meitat (191), han sigut per circular per les voreres o per zones per als vianants. Les altres infraccions més castigades han sigut: la conducció d’un vehicle de mobilitat personal per part de dues o més persones, no respectar els llums dels semàfors, o no obeir els senyals de prohibició o restricció.

Així, des del govern local recorden també que l’ordenança municipal del 2020 prioritza els vianants, modera la velocitat i prohibeix la circulació d’aquests vehicles de mobilitat personal per les voreres.  També que els patinets són un vehicle més i estan obligats a seguir les normes de circulació. «No respectar-les pot comportar sancions d’entre 60 i 1.000 euros», remarquen des del consistori.

Notícies relacionades

Finalment, des de l’ajuntament recorden que els patinets elèctrics no els poden conduir les persones menors de 16 anys –en cas de ser menor d’edat, els responsables en són els pares o tutors legals–.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO