Espectacles al carrer, de teatre i de circ

El Passatge Insòlit amplia la programació i dobla els espectacles que va acollir el 2020

  • El certamen es descentralitza i recupera el format de fira

El Passatge Insòlit amplia la programació i dobla els espectacles que va acollir el 2020

ACN / Àngela Sánchez

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Passatge Insòlit recupera el ritme d’edicions passades i programa per a aquest octubre 12 espectacles de 10 companyies. El festival de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) especialitzat en les arts del firaire celebrarà durant els dies 22, 23 i 24 d’octubre la nova edició amb propostes escèniques de diversos gèneres.

La programació, que es detallarà més endavant, comptarà amb espectacles al carrer, de teatre i de circ, i recupera el format firaire, propi del festival. En l’edició del 2020, i de forma excepcional per la pandèmia, el Passatge Insòlit es va traslladar al Teatre Sagarra i a Can Roig i Torres. Ara, no obstant, l’organització aposta per tornar als jardins de la torre Balldovina, un dels espais emblemàtics de l’esdeveniment.

A aquests jardins s’hi sumaran també tres espais més: el Teatre Sagarra, Can Roig i Torres i el Teatre La Colmena. Segons la directora artística del festival, Emma Escolano, es recupera la part més internacional del cicle i ha circumscrit l’edició d’aquest any com «de resiliència» després d’una edició passada estranya per la Covid-19, de la qual han «après molt».

El certamen torna a apostar per propostes firaires. Així, els jardins de la torre Balldovina seran el marc del retrobament amb tres companyies conegudes dels espectadors: Tombs Creatius, Antigua & Barbuda i els holandesos Circusdrome, amb cinc propostes participatives per a tots els públics.

Espectacles insòlits per a tots els gustos

La resta de l’oferta es repartirà entre el Teatre Sagarra, el Teatre La Colmena i Can Roig i Torres. En destaquen Los Galindos, amb una proposta de circ contemporani que es farà a Can Roig i Torres, i l’espectacle de la companyia de la Rioja El Patio, que presenta al festival Conservando Memoria, espectacle que es presentarà al Teatre La Colmena.

Notícies relacionades

Completen la programació companyies com: L’Avalot, que presenta Memòria sota l’aigua; Txo Titelles, amb Cotó; Addaura Visual, amb Mobilus, i Cia Ortiga, amb Kumulunimbu.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO