Activitat solidària

‘La Carrera i Caminada contra el Càncer’ torna a Santa Coloma després de suspendre’s per la pandèmia

  • En aquesta edició, s’ha modificat el programa tradicional i es farà en un circuit tancat en el camp d’atletisme Antonio Amorós

  • La recaptació es destinarà a la prevenció, la investigació i la lluita contra el càncer», expliquen des de l’Ajuntament

‘La Carrera i Caminada contra el Càncer’ torna a Santa Coloma després de suspendre’s per la pandèmia

Ayuntamiento de Santa Coloma

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 24 d’octubre, de 9 a 14 h, Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) tornarà a celebrar una nova edició de la ‘Carrera i Caminada contra el Càncer’, després d’un any d’inactivitat a causa de la pandèmia. Organitzada per l’Associació Catalana contra el Càncer, amb la col·laboració de l’Ajuntament, aquest any la carrera solidària «comptarà amb un nou format, adaptat a la realitat sanitària, i moltes novetats», expliquen des del consistori.

«És un dels esdeveniments de ciutat que més hem trobat a faltar durant la pandèmia. No és només una carrera esportiva, sinó que és un acte de solidaritat que vol comptar amb la participació de la ciutadania», va explicar l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, en la presentació de l’esdeveniment.

La XVII edició d’aquesta ‘Cursa-Caminada’ popular serà l’acte central de la Jornada de Sensibilització Social contra el Càncer i té com a principal objectiu donar a conèixer la naturalesa i la problemàtica d’aquesta malaltia a la ciutadania, a més de fomentar l’esport.

Es tracta d’una carrera no competitiva, en la qual pot participar tothom, fent el recorregut corrent o caminant. S’hi pot assistir amb la família o els amics, i totes les persones participants s’emportaran com a obsequi una samarreta tècnica commemorativa, aigua i fruita.

Canvi de format

Aquesta edició serà diferent quant al format i la participació. Fins ara, la crida ha sigut multitudinària; el 2019 es va batre el rècord català en carreres no competitives, amb 5.000 persones participants.

Aquest any, a causa de les mesures contra la Covid-19, l’organització ha decidit fer una edició limitada i restringida a 500 persones. D’altra banda, es modifica el circuit; habitualment s’oferia a les persones participants un recorregut de 5 km pels carrers de la ciutat. En aquesta edició, en canvi, es farà un circuit tancat al camp d’atletisme Antonio Amorós, amb un recorregut d’una milla, que correspon a quatre voltes a les pistes d’atletisme. Així, les sortides seran escalonades; s’han programat 10 sortides en grups de 50 persones.

A partir de les 9 h aniran sortint els diferents grups, esglaonadament, cada mitja hora i «sempre respectant la distància física de seguretat d’1,5 m». Cada persona inscrita disposarà al dorsal la seva hora de participació. A l’entrada de l’equipament s’instal·laran estands solidaris i un espai per portar a terme una activitat solidària de zumba.

Inscripcions

Les inscripcions s’han de fer de forma presencial fins al 22 d’octubre a l’Església Major, l’Església Santa Rosa, la Fundació Tallers Lunes i el Centre Esportiu Raval Todos.

Notícies relacionades

El preu de la inscripció és de 8 euros i la recaptació es destinarà a la prevenció, la investigació i la lluita contra el càncer», expliquen des de l’Ajuntament.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO