Educació

Santa Coloma demana augmentar l’oferta d’estudis postobligatoris a la ciutat

  • La ciutat ha rebut una demanda un 50% superior a les places existents als cicles formatius i els programes de formació inicial

Santa Coloma demana augmentar l’oferta d’estudis postobligatoris a la ciutat

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) es va reunir aquest dimecres 28 de juliol amb el Departament d’Educació de la Generalitat per demanar-li que augmenti l’oferta d’estudis postobligatoris a la ciutat. Després de la reunió, des del govern local van afirmar que el conseller d’Educació, Josep González Cambray, es va comprometre a «augmentar immediatament l’oferta», sobretot els cicles formatius de grau mitjà i els programes de formació inicial (PFI). «Així mateix, el conseller s’ha compromès a concretar en quines branques es produirà aquest augment de places en els pròxims dies», asseguren des de l’executiu colomenc.

En funció de les dades oficials presentades l’última setmana pel Departament, Santa Coloma ha rebut una demanda un 50% superior a les places existents als cicles formatius de grau mitjà i els programes de formació inicial (PFI). Per aquesta raó, l’alcaldessa, Núria Parlon, considera «fonamental» la implantació de més places a la ciutat, especialment en la formació inicial de grau mitjà, en la qual actualment hi ha 537 places i s’han rebut 997 sol·licituds.

«L’ampliació de places en els programes de formació inicial també resulta de gran importància, ja que se n’han rebut 172 sol·licituds però només hi ha 59 places previstes», comenten des del consistori.

Batxillerat a l’Institut 9

D’altra banda, l’alcaldessa també va reivindicar la implementació per al curs 2022-23 del batxillerat a l’institut de nova creació INS Santa Coloma de Gramenet (El 9). «El conseller s’ha compromès a estudiar la documentació que se li ha presentat per analitzar si és viable», apunten des del consistori.

Notícies relacionades

Actualment l’Institut 9 és un centre que té fins a 4t d’ESO, però des de l’Ajuntament se sol·licita que pugui continuar la seva oferta postobligatòria amb els estudis de batxillerat. «Aquest centre acaba de ser catalogat de ‘màxima complexitat’», va explicar Parlon. «Considerem que donar continuïtat a l’alumnat que vulgui fer estudis postobligatoris és important per reforçar la idea que l’alumnat continuï estudiant un cop finalitzada l’ESO», va afegir.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO