Crisi habitacional

Santa Coloma de Gramenet preveu sumar 810 noves vivendes de protecció oficial

  • Per exemple, s’adaptaran locals buits en plantes baixes, que podran destinar-se a avis que hagin perdut la seva autonomia

  • També es farà un canvi d’ús de determinats edificis i es dividiran de «grans immobles unifamiliars»

Santa Coloma de Gramenet preveu sumar 810 noves vivendes de protecció oficial

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts

Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) preveu sumar 810 noves vivendes assequibles i socials de protecció oficial mitjançant la transformació de locals comercials, el canvi d’ús de determinats edificis i amb la subdivisió de grans immobles unifamiliars.

Segons ha informat el consistori, el ple municipal ha aprovat una modificació del Pla General Metropolità (PGM) per poder augmentar el parc de vivendes protegides del municipi, amb l’objectiu d’incentivar els propietaris privats a generar aquest tipus de pisos i sumar-lo al creat per l’ajuntament.

Les modificacions aprovades recullen tres possibles actuacions per crear vivenda assequible, una de les quals, a través de locals buits en plantes baixes, que podran destinar-se a avis que hagin perdut la seva autonomia.

En segon lloc, en sòl urbà consolidat mitjançant la destinació parcial d’un percentatge del sostre d’edificis existents que actualment tenen altres usos, com oficines o aparcaments, i volen canviar-lo a vivenda. Aquesta opció la podran plantejar propietaris que actualment disposin d’edificis amb un volum disconforme a la planificació actual, és a dir, que tinguin més sostre edificat al solar del que permet la normativa, i porten a terme una rehabilitació integral.

Pisos més petits

En tercer lloc, es generarà vivenda assequible permetent la divisió de les edificacions situades en zones unifamiliars i de baixa densitat, sempre que els dos immobles resultants tinguin un mínim de 80 metres quadrats.

Notícies relacionades

Mitjançant aquests mecanismes, l’ajuntament estima aconseguir fins a 810 noves vivendes socials: 280 gràcies a la transformació de locals comercials, 190 pel canvi d’ús d’edificis existents amb volum disconforme i 340 arran de la subdivisió de finques familiars.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO