Agricultura urbana

Santa Coloma obre els horts urbans a les escoles de la ciutat

  • L’Hort Urbà i Ecològic de Can Zam serà el primer espai educatiu i de sensibilització

  • Els nens de la ciutat podran aprendre els beneficis de l’agricultura urbana i ecològica

Santa Coloma obre els horts urbans a les escoles de la ciutat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha presentat el Programa Educatiu de l’Hort Urbà i Ecològic de Can Zam, el primer espai educatiu i de sensibilització, dirigit especialment als nens de les escoles de la ciutat, que podran visitar per «aprendre els beneficis de l’agricultura urbana i ecològica».

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, assenyala que l’objectiu d’aquest programa educatiu «és que l’alumnat valori la cura i el manteniment dels entorns naturals, incidir sobre la importància d’una alimentació saludable, i explicar que aquesta es fonamenta en la producció de proximitat». Al juny està previst que es faci una prova pilot amb un parell dels centres educatius de la ciutat i, posteriorment, qualsevol de les escoles hi podrà participar.

L’alumnat durà a terme una feina prèvia al centre, on se l’introduirà en l’àmbit de l’agricultura a Santa Coloma, l’agricultura ecològica, l’ofici d’agricultor, els hàbits de consum de productes de temporada i de proximitat, etc.; després farà la visita a l’hort, en la qual se li mostraran els espais i les instal·lacions, el funcionament i organització, i els cultius segons els cicles estacionals, entre d’altres; posteriorment, faran un resum i crònica de les activitats realitzades.

L’Hort de Can Zam

Aquest espai té una superfície total de 1028 m2, i compta amb 18 parcel·les de cultiu: 16 de 25 m2 per a jubilats i aturats, una per a entitats de 90 m2 i una d’educativa de 30 m2. També disposa de sis espais de compostatge, un hotel d’insectes (per oferir refugi i facilitar la reproducció de fauna útil per a l’hort), espais d’estada, circulació de persones i treball, espais d’emmagatzemament, i un jardí mediterrani, un espai de 165 m2 amb espècies aromàtiques i medicinals i arbustos mediterranis.

Notícies relacionades

És un espai obert a la ciutadania, on es poden fer visites i activitats dirigides a centres educatius, col·lectius i entitats diverses, i a veïnes i veïns del municipi. 

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO