Homenatge als treballadors

Els professionals de l’Esperit Sant de Santa Coloma fan balanç del primer any de pandèmia

Es tracta d’una memòria audiovisual que s’ha portat a terme amb la col·laboració de 17 professionals de diferents àmbits de l’organització

hospital esperit sant coronavirus urgencies 2 1588919948 700

hospital esperit sant coronavirus urgencies 2 1588919948 700

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha editat un vídeo que recull el testimoni de diferents professionals del centre hospitalari que expliquen com han viscut aquest primer any de convivència amb la pandèmia de la Covid-19. Segons expliquen des de l’hospital, es tracta d’una memòria audiovisual que s’ha pogut fer gràcies a la col·laboració de 17 professionals de diferents àmbits de l’organització.

«Al principi sentíem que la Covid era a la Xina, que era a Itàlia... i un dia ens van dir que havia arribat el primer positiu a l’hospital i que pujaria a la planta on estava treballant», recorda Alba García, infermera del centre. «Ens van dir que havia vingut una persona positiva i que havia de sortir a netejar», comenta Pilar Vázquez, treballadora de l’equip de neteja, qui relata que el primer que va fer va ser trucar als seus responsables perquè pugessin i li diguessin què era el que havien de fer. «Tot estava molt en l’aire i no coneixíem res encara», afegeix la Pilar.

Transcorregut un any de l’arribada de la pandèmia a Catalunya, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant ha atès un total de 1.930 persones amb Covid-19, 1.218 de les quals han necessitat ingrés hospitalari. Al seu torn, segons dades de la FHES, el centre ha comptabilitzat un total de 144 defuncions i més de 200 professionals contagiats.

Notícies relacionades

El reportatge pretén ser un testimoni vivencial d’alguns dels professionals de l’Esperit Sant que van viure en primera línia els pitjors moments de la primera onada de la pandèmia, alhora, busca ser un homenatge i una mostra d’agraïment a tots els treballadors de l’organització.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO