Mobilitat

Entra en funcionament el carril bici de la Rambla de Fondo de Santa Coloma

  • Es tracta d’una via bidireccional que pertany a la Bicivia Metropolitana, que uneix Barcelona amb Santa Coloma i Badalona

Entra en funcionament el carril bici de la Rambla de Fondo de Santa Coloma
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de dimecres passat 28 d’abril es manté obert a la circulació el carril bici de la Rambla del Fondo de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Per executar-lo, s’ha transformat un carril de circulació de la calçada en sentit Badalona, en el tram entre els carrers de Rafael de Casanova i Beethoven, en un carril bici amb senyalització vertical i horitzontal, a més de la instal·lació dels corresponents separadors.

Així mateix, s’ha renovat el paviment asfàltic i s’ha transformat un dels carrils de circulació i estacionament de la calçada en sentit Barcelona (el tram entre el carrer Beethoven i el carrer Mozart) en un carril bici amb la senyalització i separadors adequats.

Quant a la Rambla de Sant Sebastià, des de l’Ajuntament expliquen que s’ha habilitat com a espai de convivència entre vehicles de motor, bicicletes i Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). S’ha senyalitzat convenientment i limitat la velocitat màxima de circulació a 30 km/hora.

Una via pacificada

Amb aquesta actuació s’ha implementat la Bicivia Metropolitana com a «via pedalable i pacificada» per permetre la circulació de bicicletes i VMP en tota la seva longitud. És a dir, Pont Vell-Llorenç Serra-Plaça de la Vila-Rambla Sant Sebastià i Rambla del Fondo amb una longitud total d’1,7 km.

Notícies relacionades

Gràcies al carril bici tàctic implementat per l’Ajuntament de Barcelona a través del Passeig de Santa Coloma fa gairebé un any (a la zona de barri de Baró de Viver) es connecten les dues ciutats fins al barri de Sant Andreu.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO