Transport sostenible

Santa Coloma impulsa un nou tram de carril bici a la Rambla del Fondo

Es pretén fer un pas més en l’objectiu de connectar la ciutat amb Badalona i Barcelona

Santa Coloma impulsa un nou tram de carril bici a la Rambla del Fondo
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha començat les obres d’implantació d’un nou tram de carril bici a la Rambla del Fondo. Segons indiquen des de l’Ajuntament, la durada estimada dels treballs serà de dos mesos i es pretén donar continuïtat al carril bici existent al passeig Llorenç Serra que ja funciona a la ciutat des del juny del 2019.

Així, aquest dijous 25 de març està previst realitzar l’asfaltatge del carril bici de la Rambla Fondo, de les vuit del matí a les set de la tarda. «No es tallarà en cap cas la circulació, excepte en moments molt puntuals», asseveren des del consistori colomenc.

Puntualment, quan les màquines d’asfalt travessin els encreuaments dels carrers transversals a la Rambla Fondo, es produiran afectacions a les línies de bus B81 i B15, que no podran efectuar momentàniament el gir per incorporar-se o deixar la rambla Fondo en aquests encreuaments ocupats.

Connexió amb Badalona i Barcelona

Dins del programa ‘Bicivia Metropolitana’ impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Santa Coloma de Gramenet pretén fer un pas més en l’objectiu de connectar la ciutat amb Badalona i Barcelona. «La pròxima construcció del carril bici a la Rambla del Fondo vol continuar promovent la mobilitat ciclista i contribuir al canvi d’hàbits en la mobilitat quotidiana de la ciutadania, de manera que es pugui avançar en la lluita contra la contaminació atmosfèrica, la millora de la salut i la qualitat de vida urbana», afirmen des de l’Ajuntament.

De fet, l’àmbit d’actuació dels treballs previstos comprèn la Rambla del Fondo fins al límit amb Badalona. A més d’aquest carril bici, que serà bidireccional i segregat de la calçada destinada a la circulació del trànsit, també es transformarà la Rambla Sant Sebastià en una via de convivència (velocitat màxima limitada a 30 km/h).

Notícies relacionades

«Amb aquestes dues actuacions, s’aconseguirà completar la Bicivia Metropolitana 5, que connecta la ciutat de Barcelona amb Santa Coloma de Gramenet i Badalona», remarquen des del consistori de Santa Coloma. Les obres tindran una durada aproximada de dos mesos i el pressupost d’execució previst és de 206.267,95 euros

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO