CONFLICTE METROPOLITÀ

Janet Sanz replica a Albiol, Parlon i Callau que «no té sentit» que el Consorci del Besòs gestioni serveis municipals

La presidenta de l'ens s'ofereix per fer front comú davant l'AMB perquè assumeixi el transport adaptat i la gossera

Sanz ha lamentat també la duresa de la carta dels tres alcaldes metropolitans i diu que s'ha «sorprès» pel seu to

Janet Sanz replica a Albiol, Parlon i Callau que «no té sentit» que el Consorci del Besòs gestioni serveis municipals

Nazaret Romero

Es llegeix en minuts

ACN

La presidenta del Consorci del BesòsJanet Sanz, replica als alcaldes de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs que «no té sentit» que l’ens hagi de gestionar serveis municipals de manera estructural. Xavier García Albiol, Núria Parlon i Joan Callau havien reclamat al Consorci la gestió de la gossera comarcal i el taxi adaptat, després que els serveis haguessin quedat «penjats» amb la desaparició del Consell Comarcal del Barcelonès.

La negativa de Sanz ha portat els alcaldes a fer un dur escrit on l’acusen de tenir una actitud autoritària en aquest assumpte. La també regidora d’Urbanisme de Barcelona el qualifica d’«oportunisme» i s’ofereix a liderar un front comú per buscar solucions a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Sanz insisteix en la idea que el Consorci del Besòs no pot ser un ‘Consell Comarcal 2’ i reivindica el seu paper com a ens estratègic de naturalesa política per impulsar projectes de transformació urbana. «No prestem serveis. L’Àrea Metropolitana i la Diputació són els que gestionen serveis d’aquest tipus», assegura.

«Parlar entre tots»

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme de Barcelona també recorda que el gruix del finançament del Consorci del Besòs l’aporta l’Ajuntament de Barcelona i rebutja que això hagi de servir per finançar serveis altres municipis: «D’entrada em surt dir que no ho veiem i que si s’ha de modificar el que ha de fer el Consorci ho hem de parlar entre tots».

Notícies relacionades

Malgrat la negativa, Sanz entén la preocupació dels ajuntaments, que ara han de gestionar uns serveis que fins ara gestionava una altra administració. «M’ofereixo a buscar solucions», diu Sanz, tot i que aquestes s’hauran de trobar fora del Consorci del Besòs. La presidenta de l’ens lamenta també la duresa de la carta dels tres alcaldes i diu que s’ha «sorprès» pel seu to.

Més notícies de Badalona i de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA