CORONAVIRUS

Santa Coloma aprova inicialment uns pressupostos focalitzats en la crisi sanitària i social de la Covid-19

El pressupost municipal per al 2021 ascendeix a 114.253.495 euros, un 2,35% més respecte a l'any passat

La proposta s'ha aprovat amb els vots a favor del PSC i l'abstenció d'ERC, els comuns i Ciutadans

ple

ple

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha aprovat, de manera inicial, la proposta dels pressupostos municipals (integrats també els del Patronat Municipal de la Música i els de les empreses municipals Gramepark i Grameimpuls) per a l’exercici 2021, amb els vots a favor del PSC i l’abstenció d’ERC, els comuns i Ciutadans.

El pressupost de l’Ajuntament per al 2021 ascendeix a 114.253.495 euros, un 2,35% més respecte a l’any passat, cosa es tradueix amb un increment de 2,6 milions d’euros. Aquest any, les prioritats de la despesa se centraran en accions que «ajudin a minimitzar els efectes de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 en les famílies i en el teixit productiu de la ciutat».

Des de l’Ajuntament defensen que, en la seva elaboració, «s’ha tingut en compte el Pacte local per a la reconstrucció social, econòmica i cultural firmat el mes de juliol passat per tots els grups municipals», i el Pla d’Acció Municipal 2020-2023, definit en el Fòrum Ciutadà i aprovat pel consistori.

Quant als pressupostos dels ens dependents de l’Ajuntament, el pressupost del Patronat municipal de la Música no experimenta cap variació respecte a l’any anterior, mentre que Grameimpuls SA disposarà de 7.716.450 d’euros i Gramepark SA de 6.160.991 d’euros.

Prioritats de la despesa

Els Serveis de cohesió socials i igualtat són els que s’emporten la part més important del pressupost (16,75 milions), amb un increment d’1,7 milions. Es preveu destinar 3 milions a ajuts a les famílies, dels quals 1.900.000 corresponen a beques menjador i 3 milions al servei d’Atenció Domiciliària.

La neteja viària (10,55 milions) neteja d’edificis públics (4,45 milions), amb un increment d’1,4 milions, «són la segona prioritat del pressupost per a l’any vinent», defensen des del govern local. Així, s’ampliaran els grans contractes de neteja i recollida d’escombraries, i de neteja d’equipaments municipals, fonamentalment dels centres escolars.

D’altra banda, el govern de Santa Coloma ha anunciat que en matèria de vivenda (11 milions), es rehabilitaran les 200 vivendes incloses al conveni amb la SAREB i Hàbitat 3. També es destinarà part del pressupost a la gestió dels 48 pisos per a la gent gran del Miguel Hernández i a «la continuïtat del programa d’emancipació de joves i el foment de la incorporació de vivendes buides de lloguer, dirigit a mil·lennistes».

També s’incrementaran els recursos en l’àmbit de la seguretat (9,5 milions), amb un augment de 2,6 milions respecte a l’anterior període. Això «permetrà incrementar la plantilla de la Policia Local, amb 18 nous efectius, invertir amb vehicles i material policial, i iniciar les obres de la nova comissaria», asseveren des del consistori.

Evolució de la pandèmia

De tota manera, durant el 2021, des del govern de Santa Coloma de Gramenet alerten que la persistència de situacions noves derivades de la pandèmia i els seus efectes, «obligarà el consistori a continuar actualitzant el pressupost permanentment», com s’ha hagut de fer aquest 2020.

Notícies relacionades

El ple també ha aprovat diferents modificacions de crèdit per distribuir el superàvit municipal del 2020, que ascendeix a 4,4 milions d’euros, amb els vots a favor del PSC i l’abstenció d’ERC, ECP i Ciutadans.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA