MOBILITAT URBANA

Santa Coloma prohibeix la circulació de bicicletes i patinets elèctrics per les voreres

La nova ordenança de circulació i prioritza el vianant «per sobre de la resta d'usuaris de l'espai públic»

L'alcaldessa colomenca defensa l'avenç cap a un model de mobilitat més sostenible i eficient

patinete

patinete

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha actualitzat l’ordenança de circulació per poder regular l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP), com bicicletes i patinets elèctrics. La principal novetat és que se’n prohibeix l’ús per la vorera. «Es regula la bicicleta i els VMP com a vehicles i, per tant, faran ús de l’espai públic que es reservi per als vehicles», recita el nou redactat de l’ordenança.

No obstant, l’ordenança preveu que en voreres amb prou amplada es puguin crear «vies ciclistes en vorera», on es permeti la circulació d’aquest tipus de vehicles, sempre que no superin els 10 km/h. El text també recull que «la prioritat dels vianants ha d’estar per sobre de la resta d’usuaris de l’espai públic».

En aquest sentit, l’ordenança recull la definició del Barri per a Vianants, un projecte que s’està emprovant des de principis d’any a Riu Nord i que suposa la reducció a 20 km/h la velocitat per a vehicles o la delimitació d’illes urbanes per a vianants. L’objectiu és aconseguir «uns carrers pacificats i on les persones puguin passejar amb comoditat», segons l’alcaldessa, Núria Parlon.

En aquest sentit, l’alcaldessa colomenca defensa l’avenç cap a un model de mobilitat més sostenible i eficient: «Volem una Santa Coloma més tranquil·la i amable on es prioritzin les persones».

Velocitat limitada

La nova ordenança estableix que totes les vies limitades fins a 30km/h són pedalables i, per tant, s’ha d’evitar utilitzar l’espai destinat als vianants i utilitzar la calçada per a vehicles motoritzats.

Notícies relacionades

També es limita la velocitat a 30 km/h als carrils bici. Per a les velocitats superiors, malgrat l’existència d’aquest carril, els usuaris hauran de circular també per la calçada. A més, s’estableix l’ús de casc obligatori en l’àmbit urbà.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA