NOVA NORMALITAT

Santa Coloma destinarà 600.000 euros en noves mesures per «garantir la salut» als centres escolars

Es tracta d'un conjunt d'accions extraordinàries que «complementin les establertes per la Generalitat i garanteixin escoles i instituts segurs i saludables»

Es reforçarà la neteja dels centres en horari lectiu, el repartiment de mascaretes reutilitzables a tots els nens majors de 6 anys, entre d'altres

undefined40074528 santa coloma de gramanet 12 09 2017 barcelona vuelta al cole180909154554

undefined40074528 santa coloma de gramanet 12 09 2017 barcelona vuelta al cole180909154554 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Santa Coloma està treballant en diferents mesures extraordinàries per a la prevenció de la Covid-19 que «complementin les establertes per la Generalitat i garanteixin escoles i instituts segurs i saludables», segons ha informat el consistori aquest dijous passat. Es preveu una inversió de 600.000 euros per a aquest conjunt d’accions. 

Entre les diferents iniciatives que està estudiant el govern local per a aquest pla extraordinari, destaca el reforç de la neteja dels centres en horari lectiu i la desinfecció diària dels accessos o la cessió d’espais públics com places i parcs perquè els centres educatius puguin ampliar les seves zones d’oci perquè l’alumnat pugui mantenir les distàncies físiques de seguretat

També, ha explicat l’Ajuntament, s’augmentarà l’equip d’agents cívics diürns per facilitar que les entrades i sortides de les escoles es portin a terme de manera ordenada i segura, es repartiran mascaretes reutilitzables i gel hidroalcohòlic a tots els nens majors de 6 anys i s’ampliarà el personal de recolzament a les escoles bressol, entre d’altres. 

Ràtios baixes, mascareta obligatòria i PCRs als centres educatius 

Amb tot, el consistori preveu invertir 600.000 euros en aquestes accions. Una part d’aquests fons, informen, prové del pressupost previst per a la Festa Major d’Estiu, ja que no s’ha pogut celebrar aquest any a causa de la crisi sanitària. 

Notícies relacionades

A més d’aquestes mesures extraordinàries també s’aplicaran les mesures establertes per la Generalitat com les ràtios més baixes, l’ús obligatori de la mascareta, dins de les aules a partir dels 12 anys i, si el risc és molt elevat, també per als alumnes a partir de 6 anys o els cribratges massius a través dels centres educatius. 

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA