CRISI SANITÀRIA I SOCIAL

Els serveis socials de Santa Coloma atenen 4.475 persones en els últims quatre mesos

El 28% de les persones que van sol·licitar atenció social a l'Ajuntament ho van fer per primera vegada

ayto scg

ayto scg

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A Santa Coloma de Gramenet, en tan sols quatre mesos –de març a juny–, els Serveis Socials municipals han atès 4.475 persones, de les quals el 28% eren usuàries per primera vegada.

Durant l’estat d’alarma s’han reajustat les freqüències de l’atenció presencial a domicili i mantenint el contacte telefònic amb els usuaris. Com que a molta gent li és impossible sortir de casa, durant els últims mesos «el servei de menjar a domicili ha crescut un 60% respecte als mateixos mesos de l’any passat», destaquen des del consistori.

En total s’han entregat 103.044 menjars (8.862 al menjador social, 75.282 en ‘take away’ i 18.900 a persones grans). En paral·lel, s’han entregat 400 targetes precarregades «perquè moltes altres famílies poguessin fer la compra en supermercats de la ciutat», apunten des del consistori.

A més, 695 famílies s’han beneficiat de lots d’aliments (distribuïts per la Creu Roja, Acau i Càritas). S’han repartit 1.200 lots cada mes, el que representa un 27% més que l’any passat en aquestes mateixes dates.

Alimentació infantil

S’han repartit 4.000 targetes moneder als nens beneficiaris de les beques menjador de primària i 86 targetes més per a escolars de secundària, totes dues concedides per la Generalitat, per un import d’1.624.200 de euros. «L’Ajuntament ha invertit en aquest concepte 88.400 euros en 325 targetes moneder per a beques de menjador de les guarderies», afegeixen des del consistori.

467 targetes moneder més (per un import total de 63.512 euros) «han sigut destinades per la Generalitat als centres oberts de la nostra ciutat».

Altres ajuts socials

D’altra banda, per pal·liar la situació econòmica de famílies amb ingressos que depenien d’empreses que han hagut de fer eros o ertos, l’Ajuntament ha avançat 294 ajuts de 400 euros que les persones sol·licitadores hauran de tornar.

Notícies relacionades

«En els últims quatre mesos, s’ha atès també persones sense llar, a les quals s’ha proporcionat allotjament i alimentació», destaquen des de l’Ajuntament. Segons xifres municipals, s’han comptabilitzat un total de 83 casos com aquest i l’Ajuntament hi ha invertit 162.000 euros.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA