MOSQUITS

Santa Coloma intensifica les mesures de control de plagues urbanes

El consistori insisteix a mantenir els patis i balcons sense racons amb aigua estancada, on creixen les larves del mosquit tigre

zentauroepp40656221 mosquito tigre171023184407

zentauroepp40656221 mosquito tigre171023184407 / Picasa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant aquests dies de confinament per la pandèmia de coronavirus, Santa Coloma de Gramenet ha mantingut els serveis de desinfecció, desinsectació i desratització dels carrers de la ciutat i, durant el mes de maig, «s’intensificaran les actuacions de control a les zones de més risc de la ciutat per garantir l’eliminació i desinfecció de plagues», assenyalen des de l’ajuntament.

El consistori disposa d’un contracte de control de les plagues urbanes. Aquest any, a més, el servei s’ha incrementat amb els tractaments contra la Covid-19 amb viricides autoritzats als equipaments municipals.

Així, l’acció de control de plagues es farà coordinada amb altres serveis municipals: neteja de clavegueres, campanyes de sensibilització, rentat i desinfecció dels contenidors, i reforç de la neteja en zones i períodes sensibles en aquests mesos de més calor, per augmentar l’efectivitat i durada de les actuacions.

Prevenció contra el mosquit tigre

Aquest mes de maig també s’inicien els tractaments contra la presència de mosquits a l’entorn del parc fluvial del Besòs. «Aquests, que no piquen, generen núvols molestos que se situen sobre les persones que passegen o són a les terrasses», afirmen des de l’ajuntament.

Per garantir la neteja dels sorrals de joc i esbarjo a la ciutat, també, durant el mes de maig, es farà una analítica a tots els sorrals que hi ha a les escoles i a totes les places, parcs públics i espais canins de la ciutat (més de 60 sorrals).

D’altra banda, «el mosquit tigre es cria sobretot en recipients domèstics que hi pot haver a qualsevol pati o balcó; un 80% dels focus estan en propietats privades i a qualsevol altura, des d’un hort fins a la terrassa d’un àtic», adverteixen des de l’ajuntament. No sol reproduir-se en aigua en moviment ni a grans superfícies com les piscines, el llac de Can Zam o la vora del riu, però, no obstant, «l’ajuntament fa tractaments periòdics», assenyalen des del consistori.

Notícies relacionades

Així, el consistori insisteix en la importància de mantenir els patis i balcons sense racons amb aigua estancada, que és on creixen les larves.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA