el 4 de març

Tot llest per a la inauguració de La Ciba, una antiga fàbrica reconvertida en espai feminista a Santa Coloma

L'equipament és únic a Espanya, i vol ser un centre de referència en matèria de polítiques que defensin la igualtat de la dona

csm img 7474 75afd6dd02

csm img 7474 75afd6dd02

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pròxim dimecres, 4 de març, a les 11.30 h s’inaugurarà La Cibaun espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista, ubicat al gran edifici de la que va ser la històrica fàbrica de productes farmacèutics de Santa Coloma de Gramenet, a la cantonada dels passejos de Llorenç Serra i la Salzereda, una de les entrades més emblemàtiques a la ciutat.

La Ciba obre les portes per convertir-se en un equipament referent en matèria de feminisme i polítiques públiques, pioner a l’Estat. «Un espai pensat per a totes les dones, on trobar-se, formar-se, investigar i actuar juntes, impulsat des de Santa Coloma i amb una perspectiva i projecció globals», explica el consistori en un comunicat.

Aquest gran projecte veu la llum en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones (8 de març) i ho fa amb una sèrie d’activitats que s’iniciaran el mateix dia 4, amb la inauguració. Aquesta estarà presidida per l’alcaldessa socialista Núria Parlon i participarà la diputada presidenta de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, Lluïsa Moret.

 

L’acte es completarà amb la lectura teatralitzada ‘La Ciba, una habitación propia’ i un debat entorn de les noves agendes feministes en l’horitzó Beijing+25. A la tarda, a les 18 h, s’inaugurarà l’exposició ‘Poderosas’, del fotoperiodista colomenc Joan Guerrero, on les dones de Santa Coloma són les protagonistes.

Espais rehabilitats

L’espai de La Ciba que s’inaugurarà correspon a la primera fase de rehabilitació de l’edifici. Les obres van començar el maig del 2018 i han reformat tota l’estructura i les dues primeres plantes. En total, 3.000 m2

 

Per fora, s’ha conservat l’aspecte industrial i històric, perquè continuï sent part de la façana fluvial. El juny de l’any passat, es va presentar el mural ‘Temps de Dones’, de l’artista Irantzu Lekue, situat a la façana del passeig de Llorenç Serra i distintiu del centre.

Els espais que entraran ara en funcionament seran, en la primera planta, dues àmplies zones polivalents per a la realització de conferències, jornades, concerts ...; una àrea infantil; el CIRD Jove, i una sala destinada per a les entitats i les persones interessades en la temàtica. La planta del soterrani acollirà el Centre de Documentació i Memòria Històrica de les Dones, així com el Servei d’informació, atenció i recuperació de les violències masclistes, l’actual CIRD, ubicat a la plaça de Montserrat Roig.

Notícies relacionades

L’horari del nou equipament, amb entrada pel passeig de Llorenç Serra, 64, és de dilluns a divendres de 8 a 22 h i dissabtes, de 10 a 20 h.

Programa de la inauguració

DIA 4 | 18 h | Inauguració de l’exposició ‘Poderosas’, del fotògraf colomenc Joan Guerrero, en la qual farà una retrospectiva de la seva obra, amb les dones com protagonistes de les instantànies que es mostraran.

Més notícies de Santa Coloma