PER GARANTIR LA SEGURETAT

Santa Coloma crea una xarxa d'espais segurs per combatre les agressions sexistes

La Xarxa Violeta la configuraran desenes d'establiments de la ciutat des d'on s'activarà el protocol d'actuació

xarxa-violeta-ok

xarxa-violeta-ok

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet ha presentat la Xarxa Violeta, una sèrie d’establiments de la ciutat que estaran preparats per atendre i socórrer les víctimes de qualsevol agressió sexista o lgtbifòbica.

Els establiments seran espais segurs i els treballadors podran fer la primera atenció a les víctimes i activar el protocol establert. En el cas d’agressions greus, s’activarà la policia local i un psicòleg que faran la primera atenció.

També s’ha posat en marxa un curs de formació per a tots els treballadors dels establiments adherits i per als que s’hi adhereixin a partir d’ara.

Tot el sistema es fa en coordinació amb la policia local, sanitaris, el servei d’agents cívics nocturns, el servei especialitzat en l’atenció de les violències masclistes i un equip de psicòlogues de guàrdia.

Per garantir la seguretat

«El valor afegit d’aquest nou instrument que avui presentem és que ens permet viure a la ciutat amb un concepte de seguretat diferent per a les dones. El que fem és treballar des d’una lògica comunitària, comptant amb la implicació de tota la xarxa d’actors que poden garantir la seguretat a l’espai públic, i aconseguir així que el Protocol sigui eficient», ha explicat l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon.

Una seixantena d’establiments de la ciutat estan participant en el projecte. Es tracta de locals de lleure nocturn, però també d’altres establiments o serveis que tenen una presència nocturna, com gasolineres, farmàcies, aparcaments, espais residencials, serveis de taxi o de neteja i la xarxa d’agents cívics nocturns (lladres).

Notícies relacionades

Els locals participants s’identifiquen amb un adhesiu en el qual es pot llegir ‘Santa Coloma Xarxa Violeta’. A més, també compten amb una infografia explicativa de com funciona el protocol d’actuació en els espais de lleure.

Més notícies de Santa Coloma