CURSA D'OBSTACLES

La Maori Race de Santa Coloma lidera les curses d'obstacles a la província i aspira a assolir un rècord de participació

La cita esportiva tindrà lloc el diumenge 27 d'octubre a Can Zam i consistirà en un circuit atlètic de 7 km amb més de 25 proves

Es preveu que s'hi inscriguin unes 2.200 persones i l'organització ha preparat activitats paral·leles per a tots els assistents

maori

maori

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns, 21 d’octubre, s’ha presentat la 4a edició de la cursa d’obstacles Maori Race, que tindrà lloc diumenge 27 d’octubre, a les 10 del matí al parc de Can Zam, organitzada per l’Associació Maori Challenge amb la col·laboració de l’Ajuntament d’aquesta ciutat. 

Aquesta cita esportiva s’ha convertit en un referent a la província de Barcelona, gràcies al volum de participació i la qualitat dels obstacles i de l’organització.

L’any passat hi van participar 2.015 persones (737 dones, 1.156 homes i 122 nenes i nens) i aquest any es preveu un lleuger increment del 9%, amb 2.200 inscripcions en total, i una participació femenina encara més elevada. 

La Maori Race de diumenge que ve consistirà en un circuit atlètic de curta distància (7 km) amb més de 25 obstacles, tals com murs, ponts, cordes, càrregues, desequilibris o proves aquàtiques. La carrera sortirà de Can Zam, vorejant el curs del riu Besòs, creuarà les pistes d’atletisme Antonio Amorós i s’introduirà a les instal·lacions del Duet Sports Can Zam, fins a arribar al recinte de Can Zam. 

També hi haurà una edició adaptada, amb un fort component lúdic, per a nenes i nens de 4 a 10 anys, la Maori Kids, amb sortida a les 12 hores. Les inscripcions es poden realitzar fins aquest 23 d’octubre a la pàgina web: www.maorirace.com

Estrènyer vincles amb Santa Coloma

L’espectacularitat d’aquest tipus de proves atreu un públic nombrós. Per aquesta raó, una altra de les apostes de la Maori Race d’aquest any és estrènyer llaços amb la ciutat que l’acull, per la qual cosa s’ampliarà el programa d’activitats paral·leles durant tot el matí al recinte de Can Zam, de les quals podrà disfrutar tota la ciutadania de Santa Coloma. 

El servei de barra i els ‘food trucks’, que oferiran opcions adaptades a diferents necessitats (vegetarianes, veganes i per a persones celíaques), seran dos dels plats forts d’un programa en què també hi haurà animació i activitats, organitzades per Duet Sports Can Zam.

Projecte Pol

La Maori Race també inclou per primera vegada un vessant social, col·laborant amb el Projecte Pol, una iniciativa de Toni Molinos, el pare del Pol, que vol donar visibilitat a una malaltia degenerativa considerada minoritària: la hiperglicinèmia no cetòsica (encefalopatia hipoglucèmica). 

Així, un grup de persones que formen part de la iniciativa solidària participarà en la Maori Race amb el Pol, que pateix aquesta malaltia, per aconseguir superar tots junts i donar visibilitat a la causa i recolzament a la investigació. 

Aquesta iniciativa neix a fi d’assessorar les famílies, donar a conèixer la malaltia, i recollir fons per a la investigació, que es realitza en col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu.

Curses d’obstacles

Les curses d’obstacles (OCR) estan experimentant un creixement global, ja que uneixen la combinació de dues disciplines molt populars: el ‘running’ i el ‘crossfit’. Es tracta d’una modalitat de carrera menys convencional, que destaca per tenir un públic popular i generalista, al qual li agrada disfrutar i participar en equip.

La Maori Race és un circuit nacional, que també se celebra a Sant Antoni de Vilamajor (Montseny), i aquest any per primera vegada a Madrid. El nom, la imatge de marca i la decoració està inspirada en el poble maori, de Nova Zelanda, que va resistir la colonització europea, i és símbol de superació, resistència i esforç. 

Notícies relacionades

Totes les persones guanyadores que aconsegueixin traspassar la línia de meta tindran una medalla que les convertirà en ‘finishers’ del repte Maori. Hi haurà premis individuals i per equips.

Més notícies de Santa Coloma

Temes:

Atletisme